Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Litekoinų kūrėjas viską išsipardavė – kriptovaliutos turėjimas kelia interesų konfliktą

Litekoinų („Litecoin“) kriptovaliutų kūrėjas ir buvęs „Coinbase“ inžinerijos vadovas Charlie Lee išpardavė visus savo turėtus šios 2011-aisiais metais sukurtos kriptovaliutos vienetus. Jis aiškina, kad taip vengia interesų konflikto, rašo techcrunch.com.
Kriptografinės valiutos
Kriptografinės valiutos / 123RF.com nuotr.

Socialiniame tinkle „Reddit“ C.Lee paaiškino, kodėl pardavė visus litekoinus – siekia išvengti interesų konflikto, kurį sukelia jo turimas kūrėjo statusas ir įtaka rinkai.

C.Lee yra laikomas vienu pagrindinių kriptovaliutų rinkos veikėjų, jį socialiniame tinkle „Twitter“ seka 378 tūkstančiai žmonių. Šiame tinkle jis pasivadinęs „@SatoshiLite“ slapyvardžiu.

Jis tikino, kad buvo atsiribojęs nuo tiesioginių komentarų apie litekoinų kainas, tačiau pripažino, kad buvo sulaukęs kritikos dėl manipuliacijų kainomis. Dėl to jis nusprendė nusikratyti turimais litekoinais ir išvengti šio interesų konflikto.

„Kai tik aš parašau apie litekoinų kainą ar tiesiog geras, ar blogas naujienas, esu kaltinamas, kad taip darau dėl asmeninės naudos. Dalis žmonių netgi galvoja, kad parduodu litekoinus siekdamas uždirbti iš kainos nuosmukio (angl. Short). Taigi, man tai yra interesų konfliktas, turėti litekoinų ir apie juos daug rašyti, kadangi turiu daug įtakos“, – aiškina C.Lee.

Jis tikina, kad iki šiol po savo viešų pareiškimų vengdavo pirkti ar parduoti litekoinus, tačiau „tai buvo žinoma tik jam pačiam, ir visuomet bus abejojančių, ar kokie nors veiksmai nėra skirti padidinti asmeninį turtą“.

Nėra žinoma, kiek litekoinų valdė C.Lee ir kiek jų pardavė. Dabar jis tikina, kad daugiausia dėmesio skirs kriptovaliutos plėtrai.

„Nesijaudinkite, aš nepalieku litekoinų. Aš leisiu laiką dirbdamas su litekoinais. Kai litekoinui pasiseks, man bus atlyginta daugeliu skirtingų būdų – ne tik už tiesioginį valiutos turėjimą“, – aiškino C.Lee.

Litekoinai yra penkta didžiausia kriptovaliuta pasaulyje, jos rinkos vertė siekia daugiau nei 17,8 milijardo JAV dolerių, o vieno litekoino kaina siekia 330 JAV dolerių – nuo metų pradžios jos kaina pašoko 75 kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento