Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 06 /18:28

Londone dar kartą sulaikyti buvę „Snoro“ savininkai Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas

Bankrutuojančio banko „Snoras“ buvę savininkai Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas penktadienį buvo pakartotinai areštuoti, o vėliau paleisti. Kaip rašo naujienų agentūra „Bloomberg“, įtariama, kad jie pasisavimo iš banko mažiausiai 1,7 mlrd. Lt prabangiam gyvenimui finansuoti.
Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas
Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Rusijos bankininkas Vladimiras Antonovas ir jo verslo partneris Raimondas Baranauskas, kurie buvo sulaikyti praėjusių metų lapkritį ir dabar vyksta jų ekstradicijos į Lietuvą byla, antrą kartą buvo sulaikyti po to, kai atsirado naujų tvirtinimų apie jų nusikalstamą veiką. Gegužę V.Antonovui ir R.Baranauskui išduotas ir naujas – jau trečiasis – Europos arešto orderis. Pagal jį skirtas suėmimas, kurį abu įtariamieji yra apskundę Vilniaus apygardos teismui.

Teisėjas Londone penktadienį pareiškė, kad byla bus nagrinėjama remiantis jau esamais teiginiais ir nauju dokumentu, tačiau jei Lietuvos tyrėjams pavyks gauti papildomos informacijos, į ją jau nebebus atsižvelgiama, nes taip bus tik vilkinamas procesas, o žmonėms esą reikia žinoti, ar jie grįžta į Lietuvą, ar ne, kad galėtų tęsti savo gyvenimus.

37 metų Vladimiro Antonovo ir 54 metų R.Baranausko Lietuvoje laukiama, nes jie atliko finansines machinacijas, sužlugdžiusias šalies trečią pagal indėlius banką. Jie taip pat kaltinami tuo, kad banko pinigais pirko prabangos prekes. V.Antonovo teigimu, byla gali būti politinė.

Vestminsterio magistrato teismo Londone teisėjas Johnas Zanis penktadienį eksbankininkų teiravosi, ar jie sutinka būti išduoti Lietuvai. Išgirdęs neigiamą atsakymą, teisėjas paleido V.Antonovą ir R.Baranauską pagal ankstesnio užstato sąlygas. Kitas teismo posėdis paskirtas liepos 27 dieną.

Straipsnis anglų kalba apie sulaikymą čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito