Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 14

Indėlių palūkanos jau juda žemyn: štai ką siūlo bankai ir kredito unijos

Pastaraisiais metais nuolat didėjusių indėlių palūkanų normų pikas jau pasiektas – bankai bei kredito unijos pradėjo jas mažinti. Kiek šie skaičiai dar sumenks, priklausys nuo Europos Centrinio Banko (ECB) veiksmų. Visgi ekspertai atskleidžia, kad dėl palūkanų dydžio su kai kuriomis įstaigomis galima pasiderėti.
Eurų banknotai ir monetos
Eurų banknotai ir monetos / 123RF.com nuotr.

Skaičiai po truputį mažėja

Finansų ir kreditų valdymo asociacijos (FIKVA) prezidentas Marius Jansonas tiki, kad aukščiausias indėlių palūkanų normų lygis pasiektas ir bankai bei kredito unijos jau reaguoja į kalbas apie ECB galimą palūkanų normų mažinimą. Dėl šios priežasties ir matome po truputį žemyn slenkančius skaičius.

Tai tvirtino ir ISM universiteto profesorius Tadas Šarapovas. Visgi, kaip jis teigė, jeigu centriniai bankai dar kurį laiką nekeis bazinių palūkanų normų, terminuotųjų indėlių palūkanos gali dar truputį pakristi žemyn ir tuomet laikytis tame lygyje, iki kol centriniai bankai aiškiai pasakys, ką darys su palūkanomis ir tai įgyvendins.

„Jeigu centriniai bankai aiškiai pasakys, kad jau mato galimybę mažinti palūkanų normas netolimoje ateityje, komerciniai bankai tikrai gali dar pamažinti indėlių palūkanas. Bet, jeigu artimiausiu metu tokios komunikacijos nebus, ko gero, matysime panašias indėlių palūkanas, kokios yra dabar“, – 15min komentavo profesorius.

ISM nuotr./Tadas Šarapovas
ISM nuotr./Tadas Šarapovas

15min pasidomėjo, kokias palūkanas už indėlius bankai bei kredito unijos siūlo šiuo metu, taip pat kokių skaičių tikėtis antroje metų pusėje ir ar yra galimybė, jog procentai dar išaugs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas