Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Luminor“ bankas skaitmeninei transformacijai pasitelkia IBM

Estijoje registruoto „Luminor“ banko, Lietuvoje veikiančio per čia turimą skyrių, infrastruktūrą valdys JAV technologijų koncernas IBM. Jis taip pat teiks susijusias debesų kompiuterijos paslaugas bei padės įgyvendinti saugumo ir atitikties reikalavimus, keliamus finansinių paslaugų įmonėms, teigiama „Luminor“ pranešime.
„Luminor“ bankas
„Luminor“ bankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 IBM „Luminor“

„Luminor“ ir IBM penkerių metų trukmės sutarties pagrindu IBM padės bankui sparčiau įgyvendinti skaitmeninę transformaciją ir užtikrinti saugumo ir atitikties reikalavimų vykdymą perkeliant IT infrastruktūrą į pažangų debesų kompiuterijos sprendimą „IBM Cloud for Financial Services“, pritaikytą finansinių paslaugų įmonėms.

„Ši strateginė partnerystė yra labai svarbi „Luminor“ įgyvendinant organizacijos transformacijos programą ir pradedant naują augimo etapą. Darbas kartu su IBM gerokai padidins mūsų technologinį lankstumą ir pagreitins verslo skaitmenizavimą. Perėjimas į „IBM Cloud for Financial Services“ leis mums pagerinti savo produktus ir paslaugas klientams, o Baltijos šalių bankininkystę praturtins naujoviškais pasauliniais bankiniais produktais“, – pranešime sakė „Luminor“ generalinis direktorius Peteris Bosekas.

Padedant IBM, „Luminor“ pagreitins naujos kartos skaitmeninių technologijų ir į klientą orientuotų sprendimų diegimą mišrioje debesų kompiuterijos (angl. hybrid cloud computing) aplinkoje. Tai leis „Luminor“ pasiekti geresnių rezultatų visuose verslo procesuose, užtikrins greitesnį programinės įrangos diegimą, geresnę duomenų apsaugą bei operacinį sistemų stabilumą.

Be to, vykdant šią sutartį maždaug 200 darbuotojų iš Baltijos šalių „Luminor“ Technologijų skyriaus pereis į IBM ir prisijungs prie IT srityje pasaulyje pirmaujančios bendrovės.

„IBM turi pažangių technologijų ir supranta specifinius atitikties, saugumo ir atsparumo reikalavimus, keliamus bankininkystės srityje dirbančioms institucijoms. Be to, ši programa pagreitins kibernetinio saugumo, atitikties ir priežiūros teisės aktų bei standartų laikymosi sprendimų įgyvendinimą“, – teigė „Luminor“ technologijų vadovas Ilja Sovetovas.

„Luminor“ yra trečias didžiausias finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalyse, teikiantis bankininkystės ir finansines paslaugas asmenims, įmonėms ir institucijoms, augantis vidaus rinkose Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. „Luminor“ turi apie 900 tūkst. klientų, daugiau kaip 2,3 tūkst. darbuotojų ir 2020-ųjų rugsėjo pabaigoje užėmė 16,3 proc. indėlių ir 17,4 proc. skolinimo rinkos dalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas