Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Luminor“ spyruoklinių blokų gamintojai „Litspringas“ skolina 6 milijonus eurų

„Luminor“ bankas Plungėje įsikūrusiai baldų komponentų gamintojai UAB „Litspringas“ skolina 6 milijonus eurų, kurie bus skirti bendrovės gamybiniams pajėgumams išplėsti ir apyvartiniam kapitalui finansuoti. „Litspringas“ Plungėje gamina trijų tipų spyruoklių blokus, kuriuos parduoda čiužinių ir minkštų baldų gamintojams Jungtinėse Amerikos Valstijose, Europos ir Skandinavijos šalyse, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Luminor“ bankas
„Luminor“ bankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Mažai kas tikėjosi, tačiau Lietuvos pramonės sektorius pernai ne tik atlaikė pandemijos sukeltą panikos ir netikrumo bangą, bet ir išaugo. Tačiau daugelis įmonių investicinių planų buvo pristabdyti, bijantis miglotų perspektyvų. Nieko keisto, kad šiemet jau pastebime didėjančią investicinių, apyvartinių paskolų paklausą gamybos bendrovėse. Didėjant užsakymų skaičiui, atkūrus žaliavų ir komponentų tiekimo grandines Lietuvos įmonės plečiasi ir žengia į naujas rinkas, tad joms būtina užsitikrinti pakankamus gamybos pajėgumus. Tokie buvo ir bendrovės „Litspringas“ poreikiai, kuriuos bankui pavyko padėti įgyvendinti“, – sako „Luminor“ verslo bankininkystės vadovas Jonas Urbonas.

„Luminor“ bankas bendrovei „Litspringas“ suteikė 6 milijonų eurų paskolą, kurios dalis bus skirta naujų gamybinių pajėgumų plėtrai, o likusi dalis – apyvartinėms bendrovės lėšoms finansuoti.

Bendrovė „Litspringas“ buvo įkurta 2017 metais Plungėje. Šiuo metu joje dirba jau daugiau nei 100 darbuotojų. Metinė įmonės apyvarta sudaro daugiau nei 8 milijonus eurų, o 2021-2022 metais bendrovė tikisi ją padidinti iki 30 milijonų eurų.

Bendrovė gamina „Eco pocket“, „Pocket“ ir „Multi-pocket“ tipo spyruoklių blokus čiužinių gamybai ir didžiąją dalį savo produkcijos eksportuoja.

„Mūsų įmonė veikia dar tik ketverius metus, bet jau spėjome užsitikrinti nuolatinį užsakymų srautą iš JAV ir ES šalių minkštųjų baldų ir čiužinių gamintojų, išplėtėme savo komandą. Rinka, kurioje veikiame, yra labai didelė, todėl norėdami būti konkurencingi turime nuolat investuoti į naujausių technologijų įrenginius ir produkciją gaminti tokiais pajėgumais, kokie reikalingi mūsų klientams. Esame dėkingi „Luminor“, kad jie atsižvelgė į mūsų poreikius ir paskolos sąlygas suderinome greitai ir efektyviai“, – sako „Litspringas“ direktorius Egidijus Rapalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas