Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lustų pardavimai pasaulyje per metus sunyko penktadaliu

Lustų pardavimai finansine išraiška vasarį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, sunyko 20,7 proc. iki 39,7 mlrd. JAV dolerių, skelbia Puslaidininkių pramonės asociacija (angl. Semiconductor Industry Association, SIA).
Lustai
Lustai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Verslas lustas

Tai buvo didžiausias pardavimų metinis kritimas per pastaruosius 14 metų.

Per mėnesį (vasarį, palyginti su sausiu) pardavimų apimtys sumenko 4 procentais.

„Pasauliniai puslaidininkių pardavimai vasarį tiek per mėnesį, tiek ir per metus mažėjo šeštą mėnesį iš eilės. Tai lėmė rinkos cikliškumas ir makroekonominiai sunkumai, tačiau vidutinės trukmės ir ilgalaikės perspektyvos išlieka tvirtos dėl vis didėjančio lustų vaidmens kuriant svarbiausias šiandienos ir ateities technologijas“, – pranešime cituojamas SIA prezidentas ir valdybos pirmininkas Johnas Newferas.

Lustų pardavimai Šiaurės ir Pietų Amerikoje vasarį per metus smuko 14,8 proc., Europoje – 0,9 proc., Kinijoje – 34,2 proc., Azijos ir Ramiojo vandenyno regione – 22,1 proc., tuo tarpu Japonijoje – padidėjo 1,2 procento.

Per mėnesį tiekimas užsakovams Šiaurės ir Pietų Amerikoje sumažėjo 5,3 proc., Kinijoje – 5,9 proc., Europoje ir Japonijoje – 0,3 proc., Azijos ir Ramiojo vandenyno regione – 3,6 procento.

SIA vienija bendroves, kurios pagamina apie keturis penktadalius amerikietiškų puslaidininkių, taip pat maždaug du trečdalius jų gamintojų iš kitų valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas