Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.Majauskas registruoja pataisą metams atidėti draudimą alkoholiu prekiauti lauke

Klausimas, ar drausti kavinėms prekiauti alkoholiu paplūdimiuose ar sezoninėse vietose, toliau kelia aistras. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Mykolas Majauskas pateikė Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą, kuria siūloma metams, iki 2021 m. sausio, atidėti papildomus suvaržymus – per metus būtų galima tinkamai išanalizuoti galimą poveikį.
Tuščia lauko kavinė pliaže
Tuščia lauko kavinė pliaže / Mariaus Jokūbaičio/15min nuotr.

M.Majausko paruoštoje pataisoje siūlomas vienintelis pakeitimas – kad nauji draudimai įsigaliotų ne kitąmet, o 2021 m. sausio 1 d.

15min primena, kad pagal galiojančius įstatymus, kitąmet lauko kavinių, sezoninių prekybos vietų teisės prekiauti alkoholiu būtų apribotos – festivaliuose, šventėse ar mugėse būtų galima prekiauti tik silpnu iki 7,5 laipsnio stiprumo alkoholiu, nemokamuose renginiuose turėtų būti įrengiamos specialios zonos prekybai alkoholiniais gėrimais. Vasaros sezonu kurortų lauko kavinėse, pliažuose, parkuose aikštėse nebebūtų leidžiama prekiauti alkoholiu.

Anksčiau naujus draudimus atidėti siūlė ir premjeras Saulius Skvernelis.

M.Majauskas teigia, kad būsimi suvaržymai pernelyg susiaurintų verslo subjektų ūkinę laisvę, būtų per griežti ir neproporcingi.

„Siekiant išvengti žalos, kurią toks skubotumas beveik neišvengiamai padarytų tarpusavyje susijusiems turizmo, prekybos, laisvalaikio ir kitiems ekonomikos sektoriams, siūlome draudimų įsigaliojimą nukelti dar metams. Per šį laikotarpį bus galima pilnai ir tinkamai išanalizuoti tokių ribojimų įtaką ir tikslingumą bei, reikalui esant, imtis reikalingų korekcijų“, – vertina M.Majauskas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mykolas Majauskas ir Rasa Brudbergytė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mykolas Majauskas ir Rasa Brudbergytė

Jis teigia suprantąs, kad valdančiajai daugumai politiškai sunku atsitraukti nuo radikalių draudimo, todėl siūlo susitarti dėl tarpinio varianto. Iš konservatorių frakcijos registruota ir siūlymų apskritai tokių draudimų atsisakyti.

„Puikiai suprantu, jog Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai atsitraukti nuo radikalių draudimų yra politiškai sudėtinga. Tačiau turime girdėti ir gyventojų balsą, kurie nori ir toliau atsakingai mėgautis išskirtine aplinka pajūrio sezoninėse prekybos vietose ar miestų senamiesčių lauko kavinėse. Todėl siūlome ne atsisakyti draudimų, o tiesiog atidėti draudimų įsigaliojimą dar vieniems metams. Tai galėtų būti bendras valdančiosios daugumos ir opozicijos susitarimas“, – pažymėjo M.Majauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas