Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.Navickienė: svarstymas dėl NPD didinimo per ankstyvas

Prezidentui siūlant kelti neapmokestinamą pajamų dydį (NPD), socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė neatmeta, kad tai galėtų būti daroma ateityje tačiau šiandien, jos nuomone, šis svarstymas yra per ankstyvas.
Monika Navickienė
Monika Navickienė / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Nesakau, kad NPD didinimas yra blogas dalykas savaime. Man atrodo, kad mums reikėtų, tiesiog, nepamiršti, kad sausio mėnesį tiktai pradėjo galioti jau pakeltas NPD vieną kartą. Ir tie žmonės, kurių atlyginimuose tas pasijus, tą savo atlyginimą gaus vasario mėnesį. Tai mano argumentas yra tas, kad praėjo dar per mažai laiko nuo ką tik įvykusio NPD pakėlimo“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė M.Navickienė.

„Kiekvienas sprendimas, koks jis bebūtų, dėl papildomos priemonės, ar tai būtų Vyriausybės siūlymas, ar prezidento siūlymas, ar opozicijos siūlymas, jie turi savo kainą. (...) Klausimas yra, ar tai nepakatalizuotų, nepaskatintų dar didesnės infliacijos. Tai užkrautų bet kuriuo atveju didesnę naštą ateičiai tas visas skolas išsimokėti“, – pridūrė.

Seime trečiadienį registruoti du prezidento Gitano Nausėdos siūlymai didinti neapmokestinamųjų pajamų dydį (NPD) nuo 460 iki 510 eurų ir mokėti vienkartines 100 eurų išmokas kai kurioms labiausiai socialiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms.

M.Navickienė tikisi, kad „Achemos“ profesinės sąjungos ir darbdavys susitars

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė teigė stebinti situacija Jonavos azoto trąšų gamykloje „Achema“ ir ragina darbdavius tartis su darbuotojais dėl darbo sąlygų.

„Raginu tikrai visus darbdavius tartis su darbuotojais dėl jų darbo sąlygų. Palaikau darbuotojus, kurie teisėtomis priemonėmis gina savo interesus. Tikrai stebime šią situaciją. Tačiau pasitikiu, kad „Achema“ klausimą gali išspręsti profesinės sąjungos ir darbdavys. Tikiuosi, kad tos derybos pavyks sėkmingai ir šitas pavyzdys parodys, kad socialinis dialogas vyksta ir gali vykti“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė M.Navickienė.

Pasak ministrės, tarp darbdavių ir darbuotojų turėtų būti pasirašoma daugiau kolektyvinių sutarčių.

„Matau didelę prasmę didinti apskritai pasirašomų kolektyvinių sutarčių kiekį, kuomet darbuotojai ir darbdaviai susitaria dėl savo darbo sąlygų. Manau, šita kryptis turėtų būti stiprinama mūsų socialiniame dialoge“, – teigė ji.

Neterminuotas „Achemos“ darbuotojų streikas prasidėjo antradienį ryte, reikalaujant bendrovės vadovybės pasirašyti dviejų metų trukmės kolektyvinę sutartį, kuri numatytų naujas darbo apmokėjimo sąlygas. Streiką žadama tęsti, kol darbdavys sutiks įvykdyti šį reikalavimą.

„Achemos“ vadovas R.Miliauskas kartojo, kad to daryti neplanuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas