Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Maisto ir veterinarijos tarnyba apie atleidžiamus 50 darbuotojų: jie gavo pasiūlymus, kurių nepriėmė

Trečiadienį buvo pranešta, kad Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) numato atleisti 50 darbuotojų. Kaip 15min aiškino VMVT komunikacijos atstovė, iš viso siūlymai toliau tęsti darbą VMVT buvo įteikti 952 darbuotojų – būtent minėti 50 asmenų su pasiūlymu nesutiko. Pokyčiai įstaigoje brendo nuo vasaros.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„VMVT struktūros keitimo etape, vienas iš privalomų procesinių etapų – pranešimų apie pareigybės naikinimą rengimas ir teikimas, kadangi keičiami teritorinių padalinių, skyrių, pareigų pavadinimai, funkcijos, nuostatai ir t.t. Visiems darbuotojams buvo įteikti siūlymai užimti naujas pareigas arba informaciniai pranešimai, kad yra keičiamas skyriaus pavadinimas. Darbuotojai, kurie nesutiko su įteikiamais pasiūlymais, buvo atleidžiami įstatymų numatyta tvarka“, -15min nurodė Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyrius Aistė Prielgauskaitė.

Institucija teigia, kad pastarieji atleidimai yra 2023 m. birželį Vyriausybės patvirtinontos naujos VMVT struktūros, įgyvendinimo veiksmai.

„VMVT reikalingų pokyčių būtinybę pastaraisiais metais indikavo atlikti VMVT veiklos auditai, išoriniai ekspertai kurie patvirtino, kad institucijai būtina atskirti funkcijas, didinti rizikos vertinimo, kontrolės planavimo ir vykdymo nešališkumą“, – rašoma atsakyme.

Ši struktūra įsigaliojo 2024 m. vasario 15 d. Pagrindinis reformos tikslas – antikorupcinis pokytis, nurodo VMVT.

Priminsime, kad 2022 m. rudenį į viešumą iškilo didžiulė korupcijos schema – aukšti VMVT pareigūnai spaudė įmones mokėti po keliolika tūkstančių eurų siekiančius kyšius, grasindami neleisti eksportuoti produkcijos, realizuoti jos vietinėje rinkoje ar netgi uždaryti bendroves.

Po šios istorijos pareigas teko palikti tuometiniam įstaigos vadovui Mantui Staškevičiui.

Struktūriniais pokyčiais siekiama atskirti kontrolės funkcijas nuo paslaugų teikimo ir kitų Tarnybos vykdomų funkcijų, taip pat atskirti ir centralizuoti Tarnybos inspektavimą, sankcijų skyrimą ir skundų nagrinėjimą.

Trečiasis tikslas – optimizuoti tarnybos teritorinę struktūrą, užtikrinant paslaugų pasiekiamumą ir aptarnavimo kokybę – keliant efektyvumą.

„Iki struktūros pakeitimo teisę išduoti leidimą ūkio subjekto veiklai, nustatyti jo riziką bei kontrolės dažnumą, vykdyti šio subjekto kontrolę ir skirti nuobaudas turėjo vienas ir tas pats departamentas. Po pertvarkos šios funkcijos bus patikėtos atskiriems tarpusavyje nesusijusiems padaliniams, pavaldiems skirtingiems vadovams. Struktūros keitimas yra tik vienas šios reformos etapų. Lygiagrečiai šiuo metu didelis dėmesys yra skiriamas tarnybos procesų peržiūrai ir skaitmenizavimui. Teritoriniai padaliniai stambinami su tikslu suvienodinti krūvius, priartinti prie kitų priežiūros institucijų teritorinio skirstymo“, – nurodė A.Prielgauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas