Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 01 /12:46

„Maxima“, „Iki“, „Lidl“ ir „Rimi“ išima iš prekybos ir stabdo „Borjomi“ užsakymus

Prekybos tinklas „Maxima“ pranešė stabdantis mineralinio vandens „Borjomi“ užsakymus ir per ateinančias kelias dienas jį išims iš prekybos. Tokį pat sprendimą priėmė ir „Iki“ bei „Rimi“.
„Borjomi“
„Borjomi“ / 123RF.com nuotr.

Ernesta Dapkienė, „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė, sakė, kad sprendimas priimtas remiantis vakar paskelbtomis Europos Sąjungos sankcijomis naujiems asmenims ir subjektams.

„Toliau sekame sąrašą fizinių ir juridinių asmenų, įtrauktų į ES sankcijų paketą, ir nebendradarbiaujame su sankcijų sąraše esančiais tiekėjais. Mūsų parduotuvėse taip pat jau nebegalima įsigyti baltarusiškos ir rusiškos kilmės prekių“, – rašoma prekybos tinklo atsiųstame komentare.

„Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė 15min informavo, kad prekybos tinklas priima tokį pat sprendimą.

„Stabdome „Borjomi“ užsakymus, o likučius per kelias dienas išimsime iš prekybos“, – 15min komentavo „Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė.

„Rimi“ prekybos tinklas taip pat stabdys mineralinio vandens „Borjomi“ užsakymus ir išims iš prekybos, – 15min pranešė „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene vadovė Gabrielė Šerėnienė.

2013 metų sausį Sakartvelo verslininkė Inna Gudavadzė pardavė didžiąją dalį „Borjomi“ gaminančios bendrovės „IDS Borjomi“ akcijų Rusijos bendrovei „Alfa Group“. „Alfa Group“ yra viena didžiausių privačių Rusijos investicinių grupių, kuri valdoma Ukrainoje gimusio Rusijos verslo oligarcho Michailo Fridmano. Pirmadienį ES kartu su dešimtimis kitų žymių rusų pritaikė sankcijas M.Fridmanui.

Taip pat prekybos tinklas „Vynoteka“ pranešė atsisakantis rusiškos produkcijos.

PLAČIAU SKAITYKITE: Rusiškos degtinės atsisakė ir „Vynoteka“.

15min primena, kad didelė dalis prekybininkų pranešė nutraukiančios prekybą Rusijoje ir Baltarusijoje pagamintomis prekėmis. Tiesa, daugelio mažmenininkų teigimu, šiose šalyse pagaminta produkcija ir iki šiol sudarė apie 1 proc. visų prekių arba apyvartos.

Tokį sprendimą jau yra priėmusios „Pigu.lt“, „Sanitex“, „Maxima“, „Norfa“, „Iki“, „Rimi“, „MV GROUP“ valdoma bendrovė „Mineraliniai vandenys“, „Barbora“, o „Lidl“ tvirtino, kad rusiška ir baltarusiška produkcija neprekiavo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvos verslas reaguoja į Maskvos agresiją: Rusijoje veiklą stabdo ir „Avia Solutions Group“,

Lietuvos verslo parama Ukrainai plūsta toliau: įdarbins ukrainiečius, uždaro gamyklas Rusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai