Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maxima“ tinklas Latvijoje pradėjo parašų rinkimo akciją dėl PVM tarifo koregavimo

„Maxima“ tinklas Latvijoje pradėjo parašų rinkimo kampaniją dėl siūlymo sumažinti šviežių maisto produktų pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą, pranešė bendrovės atstovė spaudai Liene Dupate-Ugule. Iniciatyvą palaikyti kviečiami visi Latvijos gyventojai.
„Maxima“
„Maxima“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iki šiol parašų rinkimas buvo organizuojamas visuomenės iniciatyvų portale manabalss.lv, tačiau ateityje bus pasiūlyta galimybė iniciatyvą palaikyti ir parduotuvėse apsilankiusiems pirkėjams.

Iki šiol iniciatyvą pasirašė beveik 4 000 žmonių.

Latvijos gyvybės mokslų ir technologijų universiteto rektorė Irina Pilvere pažymėjo, kad lengvatinis PVM tarifas maisto produktams galioja daugumoje Europos šalių, išskyrus Lietuvą, Estiją, Bulgariją ir Daniją.

Dabartinė Latvijoje galiojanti lengvatinių vaisių ir daržovių PVM tarifų praktika leido sumažinti šių produktų grupių kainas iki žemiausių regione.

„PVM mažinimas skatintų ne tik gyventojų gerovę ir galimybes įsigyti įvairių rūšių šviežių maisto produktų, bet ir sveiką ir geros kokybės maistą, užimtumą kaimo teritorijoje, leistų užtikrinti vietos gamintojų veiklos galimybes“, – pažymėjo rektorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas