Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažmeninė prekyba per mėnesį smuko 0,3 proc., per metus – 0,7 proc.

Mažmeninės prekybos įmonių apyvarta (be PVM) birželį, išankstiniais duomenimis, siekė 1,595 mlrd. eurų – 0,3 proc. mažiau nei gegužę ir 0,7 proc. mažiau nei pernai birželį (pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką), skelbia Valstybės duomenų agentūra.

Pirmąjį pusmetį, palyginti su pernai tuo pat laiku, prekybos apyvarta smuko 1,7 procento.

Vien maisto prekėmis prekiaujančių įmonių apyvarta per mėnesį sumažėjo 0,9 proc., ne maisto – 0,4 proc., automobilių degalų – didėjo 0,9 proc., o per metus – atitinkamai smuko 1,9 proc., 2,6 proc. ir augo 5,1 proc. Per pusmetį maisto prekių, alkoholinių gėrimų ir tabako prekyba smuko 5,6 proc., ne maisto – 2,2 proc., o automobilių degalų – augo 5,4 proc.

Maitinimo ir gėrimų teikimo įmonių apyvarta per mėnesį padidėjo 0,7 proc. ir siekė 141,9 mln. eurų (be PVM), o per metus ji augo 3 proc. Pirmąjį pusmetį, palyginti su 2022-ųjų sausiu–birželiu, ji išaugo 5,9 proc.

Mažmeninė prekyba, neįskaitant automobilių degalų, per mėnesį smuko 0,7 proc, per metus – 2,3 proc. o per pusmetį – 3,7 proc.

Vien tekstilės, drabužių ir avalynės prekybos įmonių apyvarta per mėnesį smuko 1,1 proc., per metus augo 1 proc., o per pusmetį – 9 proc., garso ir vaizdo įrangos, įrašų, metalo, dažų ir stiklo, elektrinių buities prietaisų, baldų ir apšvietimo įrangos prekyba – atitinkamai augo 0,5 proc. ir smuko 8,1 ir 8,9 proc., informacijos ir ryšių technologijų įrangos, kultūros ir poilsio prekių, juvelyrinių dirbinių – atitinkamai smuko 1,7, 16 ir 16,3 proc.

VIDEO: Ekonomistas A.Bartkus atsakė, ko tikėtis rudenį ir ar išlipsime iš recesijos balos sausi

Farmacijos, medicinos ir kosmetikos prekių birželį, palyginti su geguže, parduota 1,1 proc. mažiau, palyginti su pernai birželiu, – 0,7 proc. mažiau , o per pusmetį, palyginti su pernai pirmuoju pusmečiu, – 1 proc. daugiau.

Prekių pardavimai paštu arba internetu augo atitinkamai 0,7, 15,7 ir 7,4 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas