Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meilė ir baklažanai Sandrai atvėrė Sakartvelo virtuvę: viskas prasidėjo prieš Kūčias

Elektrėniškė Sandra Berulava pirmiausia įsimylėjo Sakartvelą, tuomet – vyrą iš ten, o galiausiai ėmėsi gaminti šios šalies maistą Lietuvoje. Kaip pati juokiasi, būtent meilė ir baklažanai, iš kurių buvo pirmieji jos kartveliški patiekalai, nutiesė kelią į Sakartvelo virtuvę. Pradžia buvo prieš Kūčias, kai draugės ir kolegės paragavo ir užsimanė dar kartveliškų patiekalų. O dabar duris jau atvėrė ir „Sakartvelo skonis“ Vievyje.
Sakartveliški skoniai ir jų kūrėjai Sandra ir Niko Berulavos
Sakartveliški skoniai ir jų kūrėjai Sandra ir Niko Berulavos / Asmeninio archyvo nuotr.

Vievyje jau kurį laiką kvepia kartvelišku maistu. „Sakartvelo skonis“ duris atvėrė ir dabar vilioja paragauti chačapurių, chinkalių ar šašlyko.

Gaminti mėgo visada

Šio nedidelio verslo pradininkė yra Sandra – jauna moteris iš Elektrėnų, kur per pirmąjį karantiną, kamuojama ilgesio, kol mylimas vyras laiką leido Sakartvele be galimybės atvykti dėl uždarytų sienų, ji ir pradėjo gaminti kartveliškus patiekalus.

„Pati veikla prasidėjo nuo mano asmeninės meilės maisto gamybai. Nuo pačios vaikystės mano visi pagrindiniai žaidimai buvo gaminti maistą, tiekti jį šeimai ir pan. Tuo metu, kai teko rinktis studijas, virėjo specialybė nebuvo populiari. Tad pradėjau studijuoti tai, kas buvo ant bangos – verslo vadybą, baigiau ir magistrantūrą. Iš tikrųjų dešimt metų dirbau didelėse tarptautinėse ir Lietuvos organizacijose.

Visuomet tame kelyje mano širdelė jautė, kad aš noriu gaminti, mano svajonėse visuomet buvo restoranas. Sugebėdavau po darbų dar rasti jėgų ir noro kažkur nuvažiuoti mokytis, tobulėti, tarkim, „Čiop Čiop“ dešimties savaičių kursai Vilniuje. Jeigu keliaudavau, tai būtinai kokie nors mokymai užsienio šalyse. Visą laiką tai turėjau savyje“, – apie savo aistrą kalba Sandra.

Pati veikla prasidėjo nuo mano asmeninės meilės maisto gamybai.

Prieš kelerius metus jos gyvenimo kelias pakrypo kita linkme. Kaip pasakoja, tada pradėjo dirbti turizmo kompanijoje.

Sutiko Niko

„Tas turizmas atsirado taip – išvykau į Sakartvelą, ieškojau gido ir tuo metu, prieš ketverius metus, ši šalis jau buvo ant bangos, bet rasti gidą nebuvo taip jau paprasta. Turėjau vieną rekomendaciją, bet man kažko trūko.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Sandra Berulava
Luko Balandžio / 15min nuotr./Sandra Berulava

Vieną vakarą pagalvojau, kad tiesiog feisbuke įsivesiu „gidas Sakartvele“ ir man išmetė Daivos Žeimytės postą apie tokį. Pasiteiravau jos, ar tas žmogus dar vykdo veiklą, ir su jos rekomendacija pasirinkau „Niko tour Georgia“ turizmo kompaniją. Išvykau su draugais ir ten susipažinau su savo būsimu vyru, šios kompanijos vadovu Niko.

Prisijungiau tiesiog prie komandos, pradėjau dirbti, vystyti tą kompaniją, o po dvejų metų įdirbio jau galvojome, kaip suspėsime su tuo turizmu, nes buvo labai daug užklausų. Bet atėjo visą pasaulį sustabdžiusi pandemija“, – prisiminė Sandra.

Pandemiją turizmui smogė skaudžiai – skrydžiai į Sakartvelą nutrūko, veikla sustojo. Kaip prisimena Sandra, juodu su Niko dar nebuvo vedę, tad pusmetį ir susitikti galimybių neturėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento