Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro duomenimis, sausio 14-ąją, palyginti su 2009–ųjų sausio 15 diena, labiausiai smuko daržovių kainos, daugiausiai – 61,3 proc. – atpigo nefasuotų importuotų morkų kilogramas.
Bulvių kilogramo kaina sumažėjo 44–49 proc., baltagūžių kopūstų – 24–30 proc., pomidorų – 11 proc., svogūnų – apie 34 proc., saldžiųjų pipirų – 15 proc. Obuolių kilogramas atpigo 29–36 proc., bananų – 20,4 procento.
Centro duomenimis, palyginamuoju laikotarpiu prekybos centruose gerokai smuko mėsos kainos. Kiaulienos kumpis su kaulu atpigo 24,7 proc., kumpis be kaulo ir nugarinė – po 23,7 proc., jautienos kumpis be kaulo – 22,9 proc., vištienos krūtinėlė – 13,2 procento.
Iš pieno produktų per metus labiausiai krito liesos varškės kaina – pakelis tokios varškės prekybos centruose atpigo 23,1 proc. Pieno kainos krito 7–20 proc., varškės sūrio – 8–10 proc., kefyro – 12,1 proc. Tuo tarpu indelis 30 proc. riebumo grietinės pabrango 23 proc., indelis natūralaus jogurto – 7 proc., pakelis sviesto – 9,5 procento.
Už kilogramą jūros ešerio prekybos centruose sausio viduryje reikėjo mokėti 11,9 proc. mažiau negu prieš metus. Kilogramas spagečių atpigo 10,4 proc., grikių kruopų – 6,5 proc., litras aliejaus – 16,1 proc., 1,5 litro geriamojo vandens – 10,6 proc. Tuo tarpu kilogramas medaus stikliniame indelyje kainavo 15,5 proc., o kilogramas joduotos druskos – 17,1 proc. daugiau.
Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras nuo praėjusių metų gruodžio 23-iosios Lietuvoje skaičiuoja vidutinę svertinę maisto produktų mažmeninę kainą. Nustatant vidutines kainas, nenaudojamos trumpalaikių nuolaidų (akcijų) kainų vertės.