Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Metų infliacija Latvijoje gegužę išaugo iki 2,6 proc.

Latvijoje vartojimo kainos toliau sparčiai didėja – mėnesio infliacija gegužę siekė 0,5 proc., o metų (12-os) mėnesių infliacija ūgtelėjo iki 2,6 proc. nuo 1,7 proc. balandį.
Ryga
Ryga / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Latvija Infliacija

Praėjusį mėnesį užfiksuota 0,1 proc. vidutinė metų infliacija, tuo tarpu ankstesnį mėnesį – 0,2 proc. vidutinė metų defliacija, pranešė nacionalinė statistikos tarnyba.

Didžiausios įtakos vartotojų kainų indekso augimui per mėnesį turėjo brangę maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai (1,3 proc.), transporto prekės ir paslaugos (0,5 proc.), viešojo maitinimo ir apgyvendinimo paslaugos (1,1 proc.), alkoholiniai gėrimai ir tabako produkcija (0,6 proc.), didėję išlaidos būsto išlaikymui (0,6 proc.), poilsiui ir pramogoms (0,6 proc.).

Vartotojų kainų indekso augimą per metus nulėmė su transportu susijusių prekių ir paslaugų pabrangimas (11,4 proc.), maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų, taip pat alkoholinių gėrimų ir tabako produkcijos kainų augimas (atitinkamai 0,9 proc. ir 2 proc.), pramogų ir kultūros renginių organizatorių įkainių padidėjimas (3 proc.), ūgtelėjusios išlaidos sveikatos apsaugai (taip pat 3 proc.), drabužių ir avalynės brangimas (2,6 proc.).

Per penkis šių metų mėnesius vartojimo prekės ir paslaugos Latvijoje brango 3 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas