Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ministerijos atstovė: ar investicijų fondų reguliavimas yra tinkamas, paaiškės po tyrimo

Šarūnui Stepukoniui iš investicijų bendrovės „BaltCap“ fondo įmonių pasisavinus ir pralošus apie 40 mln. eurų, Finansų ministerijos atstovė teigia, jog tai, ar investicijų fondai reguliuojami tinkamai, bus aišku atlikus tyrimą.
Baltcap
Baltcap / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Ministerijos Finansų rinkų politikos departamento patarėja Vilija Petronienė sako, kad investicijų fondams šiuo metu yra taikomas europinis reguliavimas.

„Kalbant apie fondo reguliavimą, jo reguliavimas yra europinis, perkelta alternatyvaus kolektyvinio fondo valdytojų direktyva ir toks reguliavimas yra visoje Europos Sąjungoje. Kaip žinome, šiuo metu vyksta tyrimas, dalyvauja kelių šalių institucijos, ir tik atlikus tyrimą ir gavus išvadas galėsime spręsti, ar reguliavimas kažkur nesuveikė“, – Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje trečiadienį sakė V.Petronienė.

Ji neaptikslino, kokį tyrimą turėjo galvoje.

„Neatmestina ir tai, kad problema kyla ne dėl trūkstamo reguliavimo, o dėl jo taikymo ar netinkamo taikymo. Reikėtų sulaukti tyrimo išvadų, kad būtų galima atsakyti dėl fondų reguliavimo, ar jis taisytinas, ar reikalingas papildymas“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas