Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 30 /23:38

Mirė žinomas verslininkas Arūnas Šikšta

Eidamas 54-uosius metus mirė verslininkas Arūnas Šikšta. Jis buvo vienas iš ryškiausių pastarųjų kelių dešimtmečių Lietuvos verslo vadybininkų, karjeros viršūnėje 2004–2013 metais vadovavo telekomunikacijų bendrovei „TEO LT“. Žinią apie verslininko mirtį 15min šeštadienį patvirtino jo bičiulis Rimantas Misevičius.
Arūnas Šikšta
Arūnas Šikšta / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Atsiprašau, jis mano geras pažįstamas, bičiulis, nenoriu komentuoti. Bet taip, ta liūdna žinia tikrai yra, galiu tą patvirtinti. Atleiskit, aš tikrai daugiau nieko nekomentuosiu, nežinau visų detalių“, – 15min šeštadienio vakarą teigė R.Misevičius.

Registrų centro duomenimis, A.Šikšta pastaruoju metu buvo akcininkas ir vadovavo bendrovei „Next Holding“, taip pat vadovavo „FMG Vilnius“. Taip pat buvo akcininkas bendrovės „Financial Management Group“ bei buvo viešosios įstaigos „Jungtinių pasaulio koledžų nacionalinis komitetas“ valdybos narys.

A.Šikšta be „Teo LT“ taip pat yra vadovavęs (nuo 1999 iki 2001 metų) tuometiniam „Hansabankui“, Vilniaus universiteto Tarptautinei verslo mokyklai, tačiau pastaraisiais metais jis buvo susidūręs su finansiniais sunkumais.

2017 metų birželį A.Šikšta jo paties prašymu buvo atleistas iš Vilniaus viešojo transporto (VVT) valdybos pirmininko pareigų. 2015 metais A.Šikšta buvo išrinktas į Vilniaus savivaldybės tarybą, tačiau vėliau mandato atsisakė.

A.Šikšta nuo 2016 m. iki 2021 m. vasario vadovavo Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijai (LGSPA). Nuo 2013 m. buvo ir Lietuvos radijo ir televizijos centro (Telecentro) valdybos nariu.

A.Šikšta buvo laikomas vienu geriausiu Lietuvos vadybininku. 2005 metais jis tapo Lietuvos „Verslo Šlovės galerijos“ laureatu. Apdovanojimus organizuodavo „Lietuvos Junior Achievement“.

Be to, 2010 metais dienraštis „Kauno diena“, remdamasis neoficialiomis žiniomis skelbė, jog A.Šikšta buvo gavęs prezidentės Dalios Grybauskaitės pasiūlymą tapti naujuoju Lietuvos banko valdybos pirmininku, tačiau jo atsisakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas