Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

MMA Estijoje nuo sausio didės 12 proc.

Estijos vyriausybė patvirtino darbdavių organizacijų ir darbuotojų profesinių sąjungų spalio pradžioje pasirašyta susitarimą dėl minimalaus mėnesio atlyginimo (MMA) didinimo nuo 2022 metų iki 654 eurų per mėnesį, o minimalaus valandos darbo atlygio - iki 3,86 euro.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Visą darbo dieną dirbančiųjų MMA Estijoje nuo sausio didės 70 eurų, o vidutinis valandos darbo atlygis – 0,38 euro. 2022 metais MMA sudarys 39,5 proc. centrinio banko prognozuojamo vidutinio atlyginimo šalyje, pranešė vyriausybės spaudos tarnyba.

Pastarąjį kartą MMA Estijoje didėjo nuo 2020 metų – 8,1 procento.

Mokesčių ir muitų departamento duomenimis, šiemet sausio-rugpjūčio mėnesiais MMA Estijoje buvo mokamas 16,9 tūkst. visą darbo dieną dirbančiųjų, tai yra 3,4 procento visų samdomų darbuotojų. 585-653 eurų uždirbdavo 22,4 tūkst. žmonių – 4,5 proc. viso etato darbuotojų.

Pagal Darbo įstatymą darbdavių ir darbuotojų organizacijų susitarimą dėl MMA dydžio privalu vykdyti visoms šalyje veikiančioms viešojo ir privataus sektorių įmonėms, o jo įsigaliojimui reikia tik formalaus vyriausybės pritarimo. Įstatymas draudžia viso etato darbuotojams mokėti mažesnį už minimalų atlyginimą.

MMA padidinimas nulemia su juo susijusių tokių išmokų, kaip vaiko priežiūros pašalpos ar vaiko priežiūros atostogų apmokėjimo, augimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento