Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Močiutė apmokestino kalėdinę vakarienę: pinigus renka ir iš suaugusių vaikų, ir iš trimečių anūkų

Viena britė močiutė sugalvojo būdą, kaip palengvinti finansinę naštą, susijusią su kalėdine vakariene: iš vaikų ir anūkų pareikalavo sumokėti už patiekalus, rašo „The Guardian“.
Kūčių stalas
Kūčių stalas / 123RF.com nuotr.

Jungtinėje Karalystėje gyvenanti Caroline Duddridge paprašė savo penkių suaugusių vaikų ir jų šeimų susimokėti už Kalėdų vakarienę ir surinko iš jų 180 svarų sterlingų (203 eurus) – tai padėjo padengti išlaidas kalakutui ir visiems kitiems patiekalams.

„Yra keletas žmonių, kurie mano, kad esu šiek tiek Skrudžas, bet mano draugai galvoja, kad tai visai gera idėja“, – sakė 63 metų C.Duddridge „BBC Radio 5 Live“.

Ji pasakojo, kad ši idėja kilo po to, kai 2015 metais mirus vyrui, jai teko gyventi tik iš pusės šeimos pajamų. Iš pradžių ji prašė giminaičių metų pabaigoje reguliariai atidėti nedideles sumas, tačiau šių įmokų rinkimas tapo pernelyg sudėtingas.

„Pasakiau savo vaikams: „Gerai, tai kainuoja daug pinigų, aš padėsiu mažą indelį, kad nuo rugsėjo galėtumėte atidėti po 2 svarus sterlingų (2,3 euro)“. Skamba gerai, ar ne? Bet, žinoma, viskas tapo šiek tiek chaotiška, bandant juos susekti, ir atsirado keletas vėluotojų.“

Tad vietoj pinigų rinkimo į dėžutę mokytojos padėjėja dirbanti moteris nusprendė už vakarienę iš savo dviejų sūnų rinkti po 15 svarų sterlingų (17 eurų), iš trijų dukterų – po 10 svarų sterlingų (11 eurų), iš keturių penkerių metų ir vyresnių anūkų – po 5 svarus sterlingų (5,7 euro), o iš dviejų anūkų, sulaukusių trejų metų, – po 2,50 svaro sterlingų (2,8 euro), rašo „The Guardian“.

Ji paaiškino, kad iš sūnų ima didesnius mokesčius, nes jie dirba visą darbo dieną, o dukros dirba ne visą darbo dieną ir rūpinasi savo šeimomis. Ji juokavo, kad tiems, kurie neatsiskaito, nuolaidų nėra.

„Jei nesumokėsite iki gruodžio 1 d., neatvyksite. Aišku, buvo keletas dejonių ir replikų iš vaikų, kad turiu kelias atžalas, bet galų gale tai tikrai ne mano problema, ar ne?“, – sakė močiutė.

Moteris tvirtino, kad maždaug pusė surinktų pinigų buvo išleista mėsai, kurios, pasak jos, ji „net nevalgo“.

C.Duddridge pasakojo, kad anksčiau ji „visada turėdavo šimtus dešrelių suktinukų ir maišus bulvių, bet nieko daugiau“, nes giminaičiai atnešdavo maisto. „Taip bent jau galiu šiek tiek savarankiškai spręsti, ką nusipirkti. Taip sutaupoma ir maisto atliekų, o tai dar vienas svarbus dalykas“, – pabrėžė moteris.

Įvertinusi išlaidas, ji padarė išvadą: „Kodėl visa finansinė našta turėtų tekti šeimininkui? Tikiuosi, kad žmonės nemanys, jog tai baisus dalykas, ir pagalvos: „Hmm, tai gera idėja“. Tai labai sąžininga. Aš nesiekiu pasipelnyti, darau tai tik tam, kad šiek tiek padėčiau padengti išlaidas“, – apibendrino britė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas