Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

MTEP rezultatų komercinimui – 30 mln. eurų parama

Mokslinių tyrimų eksperimentinės plėtros (MTEP) rezultatų komercinimui atžalinėse įmonėse – 30 mln. eurų parama, trečiadienį pranešė Lietuvos mokslo taryba (LMT).
Ąžuolyno biblioteka
Ąžuolyno biblioteka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

LMT paraiškas bus galima teikti gegužę, 30 mln. eurų planuojama paskirstyti iki 2029 metų. Projektų, kurių veiklose numatytos su produkto sertifikavimu susijusios veiklos, trukmė – iki 24 mėn., didžiausias galimas skirti finansavimas – 150 tūkst. eurų.

LMT Mokslo ir verslo bendradarbiavimo skyriaus vedėjos Linos Kisielės teigimu, tokiu būdu tikimasi paskatinti mokslo ir studijų institucijas (MSI) sudaryti galimybes komercinį potencialą turinčius produktus vystyti atžalinėje įmonėje.

„Jei idėja yra vystoma MSI ir dar nėra perduota į atžalinę įmonę, šia priemone yra sudaryta galimybė produktą įvertinti iki įmonės įsteigimo. Tuo atveju paraišką turėtų teikti MSI ir jei ekspertinio vertinimo metu paraiška būtų įvertinta kaip finansuotina, įmonę reikėtų įsteigti iki finansavimo sutarties pasirašymo datos“, – pranešime teigė L.Kisielė.

Atžalinė įmonė turi būti sukurta ne anksčiau kaip prieš 3 metus ir atitikti vieną iš reikalavimų: steigėjas arba vienas iš steigėjų turi būti MSI arba turi teisių į MSI sukurtų intelektinės veiklos rezultatų nuosavybės, naudojimo arba perdavimo ir gautinos naudos sąlygų sutartį su MSI.

Didžiausia galima projekto finansuojamoji dalis sudaro 100 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas