Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„MTL Carton“ į naują gamyklą Jonavos rajone investuos 15 mln. eurų

Trakų rajono „Miko ir Tado leidyklos“ spaustuvė, veikianti prekių ženklu „MTL Carton“, į naują gamyklą Jonavoje investuos 15 mln. eurų. Spaustuvės vadovas Gediminas Čiučelis sako, kad investicija reikalinga naujam vienos švedų kompanijos patentuotam produktui, kuris pakeis plastiką popieriumi, skelbia „Verslo žinios“.
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Technologija dar tobulinama. Pavyzdžiui, šiandien testuojami buteliai, kurie galėtų pakeisti ir stiklą, ir plastiką. Bet jie dar vystymo stadijoje. O mes pradėsime nuo paprastesnių produktų, kurie galėtų pakeisti plastikinius indus HORECA sektoriuje. Technologija leis pakeisti ir daugiasluoksnius blisterius (įdėklus) farmacijos pramonei“, – aiškino verslininkas.

Jis akcentavo, kad pats produktas nėra naujas – technologija išskirtinė tuo, jog leidžia sumažinti gamybos kaštus, o taip pat suteikia galimybę produktą pritaikyti bet kokiam dizainui ar spalvai.

Iš 15 mln. eurų, 8,2 mln. eurų bus investuota pasitelkiant Europos Sąjungos (ES) finansinę paramą, kuri skatina investicijas Akmenės, Mažeikių ir Jonavos regionuose. Investicija planuojama Jonavos pramonės parke, o statybos galėtų prasidėti jau kitą rudenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas