Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitinė pradėjo konsultacijas su rinka dėl rentgeno kontrolės sistemų pirkimo

Muitinės departamentas šią savaitę paskelbė išankstinę rinkos konsultaciją per kurią iki lapkričio pabaigos tikisi tinkamai pasirengti devynių naujų ar esamų rentgeno kontrolės sistemų (RKS) atnaujinimo konkursams už preliminarią 54 mln. eurų vertės sumą.
 Saugaus eismo renginio akimirka
Saugaus eismo renginio akimirka
Temos: 2 Muitinė Rentgenas

Rentgeno kontrolės sistemos bus skirtos geležinkelio vagonų, krovininių ir lengvųjų transporto priemonių skenavimui. Būsimi pirkimai apims ir visų RKS būtinų priedų įsigijimą.

Pasak Muitinės departamento Komunikacijos skyriaus vedėjo Vito Volungevičiaus, atsižvelgus į rinkos konsultacijos rezultatus per kelerius metus muitinė planuoja įsigyti naujas ar atnaujinti esamas devynias RKS, kurios bus skirtos pasienio postams su Baltarusija, Rusija bei Klaipėdos uostui.

„Lietuvos muitinė planuoja atnaujinti ar įsigyti devynias naujas rentgeno kontrolės sistemas. Minėtos RKS bus naudojamos automobilių, geležinkelio kelių ir jūrų uostų muitinės postuose pasienyje, transporto priemonių su prekėmis muitiniam tikrinimui atlikti“, – BNS sakė V.Volungevičius.

„Ketinama įsigyti ir mobilias, ir stacionarias RKS“, – pridūrė jis.

Muitinės departamento atstovo teigimu, rentgeno aparatus planuojama įsigyti iki 2027 metų.

„Šiuo laikotarpiu Europos Komisijai bus pateikiamos paraiškos nustatyta tvarka, pasirašomos įrangos finansavimo sutartys, skelbiami viešieji konkursai, vykdomos viešųjų pirkimų procedūros, perkama įvairi muitinio tikrinimo įranga (tarp jų ir RKS) ir pradedamas minėtos įrangos eksploatavimas“, – teigė V.Volungevičius.

Muitinės departamentas prognozuoja, kad preliminariai maksimali rentgeno aparatų įsigijimo suma bus apie 54 mln. eurų.

„Priklausomai nuo RKS tipo jos įsigijimo kaina gali svyruoti nuo 4 iki 6 mln. eurų su minimaliu nemokamu garantiniu aptarnavimu ne mažiau kaip 10 metų“, – teigė Muitinės departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas.

Šiuo metu iš septynių Lietuvos muitinės rentgeno aparatų šeši yra Kinijos bendrovės „Nuctech“. Stacionarūs „Nuctech“ aparatai įrengti Medininkuose, Klaipėdos jūrų uoste ir Kenoje, tačiau pastarasis neveikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento