Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Munich Re“ gaivalinių nelaimių 2020 metais sukeltą žalą įvertino 210 mlrd. JAV dolerių

Bendra žala, kurią pasaulio ekonomika 2020 metais patyrė dėl gaivalinių ir žmogaus veiklos sukeltų nelaimių, sudarė apie 210 mlrd. JAV dolerių, parodė vienos didžiausių perdraudimo bendrovių pasaulyje „Munich Re“ paskelbti duomenys.
Uragano Laura padariniai
Uragano Laura padariniai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai reiškia, kad nuostoliai padidėjo 26,5 proc., palyginti su 166 mlrd. JAV dolerių 2019 metais, atsižvelgiant į rekordinį uraganų skaičių Šiaurės Atlante ir didelį gaisrų skaičių JAV vakaruose.

Žalos rekordas, kuris sudarė 354 mlrd. JAV dolerių, buvo užfiksuotas 2011 metais ir jį visų pirma lėmė Sendajaus žemės drebėjimas ir cunamis Japonijoje.

„Nuostoliai dėl stichinių nelaimių 2020 metais buvo žymiai didesni nei praėjusiais metais“, – pažymėjo „Munich Re“ valdybos narys Torstenas Jeworrekas, pridūręs, kad šie skaičiai „kelia susirūpinimą“.

Apdrausta buvo 82 mlrd. JAV dolerių nuostolių, palyginti su 57 mlrd. JAV dolerių nuostoliais 2019-aisiais, rodo „Munich Re“ metinė apklausa. Apskaičiuota, kad per praėjusius metus dėl stichinių nelaimių žuvo 8,2 tūkst. žmonių.

Bendrovės duomenys rodo, kad šešios iš dešimties daugiausia žalos padariusių stichinių nelaimių 2020 metais įvyko JAV. Bendra ekonominė žala siekė 95 mlrd. JAV dolerių, buvo apdrausta apie 67 mlrd. JAV dolerių nuostolių.

Ypač pražūtingas buvo ketvirtosios kategorijos uraganas „Laura“, kuris rugpjūčio pabaigoje pasiekė JAV Luizianos valstiją. Uragano padaryti ekonominiai nuostoliai siekė 13 mlrd. JAV dolerių, apdrausta žala – 10 mlrd. JAV dolerių.

Vakarinėje Jungtinėse Valstijose dalyje gaisrų padaryta žala, nuo kurių labiausiai nukentėjo Kalifornijos, Kolorado ir Oregono valstijos, siekė apie 16 mlrd. JAV dolerių.

Apskaičiuota, kad Azijoje kilusių stichinių nelaimių, įskaitant praėjusią vasarą potvynius Kinijoje, padaryta bendra ekonominė žala siekė 67 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento