Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naudojant bitkoinus išplauta 20 mln. eurų – tarp įtariamųjų yra ir lietuvių

Nyderlandų policija, tirdama tarptautinį pinigų plovimą pasinaudojant bitkoinais, šalyje areštavo 10 žmonių. Pranešama, kad nelegaliai narkotines medžiagas internete platinę asmenys – iš Lietuvos ir Maroko, rašo naujienų svetainė zdnet.com.
Bitkoinas
Bitkoinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį reidas buvo atliktas aštuoniuose Nyderlandų miestuose, kurio metu buvo areštuoti prabangūs automobiliai, grynieji pinigai ir medžiagos, būtinos ekstazio gamybai.

„Banko ir bitkoinų sąskaitos buvo areštuotos padedant JAV, Australijai, Marokui ir Lietuvai“, – trečiadienį rašoma Nyderlandų prokuratūros pranešime.

Naujienų agentūros „Reuters“ duomenimis, įtariamieji bitkoinų pagalba iš viso išplovė 20 mln. Eur, gautų iš prekybos nelegaliomis medžiagomis internete.

Įtariamųjų veikla pirmiausiai užkliuvo bankams, stebėjusiems didžiulių sumų įplaukas, kurios, vos pervestos į banko sąskaitas, būdavo išgryninamos.

Su nusikaltėliais, dirbančiais vadinamojoje tamsiojoje interneto pusėje ir pardavinėjančiais tiek narkotikus, tiek šaunamuosius ginklus, dažniausiai atsiskaitoma virtualiąja valiuta bitkoinais.

„Prekybos bitkoinais nereguliuoja ir nestebi finansų institucijos“, – pažymima Nyderlandų pareigūnų pranešime. „Taigi, tai yra patrauklus būdas nusikaltėliams plauti pinigus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus