Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujas „Grigeo“ pirkinys Lenkijoje gali kainuoti 22 mln. eurų

Naują „Grigeo“ pirkinį Lenkijoje analitikai vertina kaip svarbų strateginį grupės žingsnį, kuriuo bendrovė plečiasi geografiškai, o pirkinio vertė, anot „Verslo žinių“, galėtų siekti apie 22 mln. eurų.
„Grigeo“ būstinė Vilniuje
„Grigeo“ būstinė Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Grigeo“ šią savaitę pranešė pasirašiusi preliminarią akcijų pirkimo–pardavimo sutartį dėl Lenkijos higieninio popieriaus ir kartono gamintojos „Glucholaskie Zaklady Papiernicze“ (GZP) vieno iš higieninio popieriaus fabrikų įsigijimo.

Parduodamo verslo vertė, anot „Verslo žinių“, galėtų siekti apie 22 mln. eurų. Tai reiškia, kad nė keturių EBITDA pelnų nekainuojanti „Grigeo“ bendrovę Lenkijoje perka už beveik 6 EBITDA pelnus, arba 65 proc. brangiau.

Bendrovė įsigijimą Lenkijoje planuoja finansuoti savo lėšomis, kurių antrojo ketvirčio pabaigoje buvo sukaupusi apie 23 mln. eurų. Jų panaudojimas stambiam įsigijimui gali atsiliepti dividendams ir jų perspektyvoms.

„Bendrovė antrojo ketvirčio pabaigoje turėjo 23 mln. eurų grynųjų, o tai suponuoja, kad įsigijimo kaina yra mažesnė už šią sumą. Tai taip pat reiškia, kad papildomų dividendų galimybės yra mažos. Bet vietoj to gaunamas (verslo – VŽ) augimas“, – aiškino finansų analizės bendrovės „Enlight Research“ įkūrėjas ir analitikas Mattias Wallanderis. .

Remdamasis konservatyviausiu vertinimu, kad lenkiška bendrovė neturi skolų ir už pirkinį pinigais tenka sumokėti visus 22 mln. eurų, „Finansų analizės ir valdymo sprendimų“ direktorius ir vadovaujantis partneris Vitalijus Šostakas konstatuoja, kad „Grigeo“ išliks pajėgi išlaikyti dividendų politiką.

„Laisvas pinigų srautas šiuo metu sudaro apie 5 mln. eurų per ketvirtį, arba 20 mln. eurų per metus. Tai reiškia, kad iki kito dividendų mokėjimo 2024 metų antrąjį ketvirtį „Grigeo“ gali sugeneruoti dar apie 15 mln. eurų laisvą pinigų srautą“, – sakė jis.

M.Wallanderis skaičiuoja, kad pirkinys galėtų padidinti „Grigeo“ pardavimus maždaug 20 proc., o EBITDA – apie 12 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas