Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos Tauragės vadovų algos: vieniems – didesnės, kitiems – mažesnės

Nors Tauragės savivaldybės Finansų skyriaus vedėja paaiškinamajame rašte rajono politikams siūlė biudžetinių įstaigų vadovams šiemet atlyginimus ir priedus mokėti tokius, kokie buvo ir praėjusiais metais, tarybos nariai pasielgė kitaip: viena ranka padidino atlyginimų koeficientus, kita ranka sumažino priedus, o rezultatas – vienos biudžetinės įstaigos vadovas gaus mažesnį atlyginimą už prastus veiklos rezultatus.
Eurai
Eurai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Padidino koeficientus

Rajono politikų sprendimu Tauragės priešgaisrinės tarnybos viršininkui ir Sporto centro vadovui didinami atlyginimų koeficientai nuo buvusių 16 iki 18. Pinigine išraiška atlyginimai nuo 568 eurų kyla iki 639 eurų neatskaičius mokesčių. Pirminiame tarybai teiktame projekte siūlyta koeficientus kelti iki 17, bet tarybos komitetų jungtiniame posėdyje buvo pritarta tarybos nario Silverijaus Statkaus siūlymui koeficientus didinti iki 18.

Kodėl šių dviejų įstaigų vadovų atlyginimai mažiausi, kai kitų vadovų koeficientai yra per dvidešimt, o didžiausias Kultūros centro vadovo siekia ir 26,8? Pasak Sporto centro vadovo Gedimino Sakalausko, tai priklauso nuo įstaigos mokos fondo.

123rf.com nuotr./Pinigai
123rf.com nuotr./Pinigai

Priedai – ir po 1,5 etato dirbantiems vadovams

Politikų sprendimu biudžetinių įstaigų vadovams skirti ir priedai. Dauguma jų – kaip pernykščiai.

Biudžetinių įstaigų vadovų praėjusių metų veikla vertinta ir priedai skirti pagal 2013-aisiais tarybos patvirtintą įstaigų vadovų veiklos vertinimo rodiklių nustatymo ir vadovų skatinimo tvarkos aprašą. Kaip politikus informavo savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Danutė Naujokienė, Tauragės kultūros cento ir Sporto centro direktoriai įvykdė ne mažiau kaip septynis patvirtintus rodiklius, B.Baltrušaitytės viešosios bibliotekos ir muziejaus direktoriai – ne mažiau kaip šešis rodiklius.

Sporto centro direktoriui taryba, kaip ir pernai, patvirtino 300 eurų (tai sudaro apie 45 proc. atlyginimo) priedą ir atlyginimas šiemet padidinus koeficientą sieks 939 eurus neatskaičius mokesčių.

– Ir vėl sakys, kad gaunu didžiausią priedą. Visi mes dirbame. O jei mano atlyginimas su priedu būtų toks jau didelis, nereikėtų važiuoti vasaromis uždarbiauti į Norvegiją, – po tarybos posėdžio telefonu kalbintas sakė G.Sakalauskas.

Pernai nebuvo mokamas, o šiemet 160 eurų (17,23 proc. atlyginimo) priedas prie atlyginimo skirtas Tauragės krašto muziejaus direktoriui. Jo darbo užmokestis dabar skaičiuojamas beveik 1020 eurų neatskaičius mokesčių. Kultūros centro direktoriui skirtas 160 eurų (16,81 proc. atlyginimo) priedas, tad atlyginimas skaičiuojamas kiek didesnis nei 1100 eurų. Viešosios bibliotekos direktoriui skirtas 160 eurų (19,76 proc. atlyginimo) priedas ir mėnesio atlyginimas šiais metais bus apie 1050 eurų.

Svarstydami priedų skyrimą per savivaldybės tarybos jungtinių komitetų posėdį politikai pastebėjo, kad dviejų įstaigų vadovai – Kultūros centro ir bibliotekos – dirba po pusantro etato. Tarybos narys Vilmantas Liorančas garsiai pasvarstė, gal daugiau nei vienu etatu dirbantiems vadovams reikėtų mažinti priedus, ar jie tikrai galį kokybiškai atlikti savo darbą. Viešosios bibliotekos direktorius Sigitas Kancevyčius tarybos nariui pasiūlė perimti vadovavimą teatrams.

Gaus mažesnį atlyginimą

Didžiausios aistros kilo svarstant priedo skyrimą Tauragės rajono savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos viršininkui Gintarui Ramanauskui. Kaip savivaldybės tarybos jungtinių komitetų posėdžio metu aiškino už rajono civilinę saugą atsakingas vyriausiasis specialistas Vidmantas Paliakas, įstaigos vadovas pernai įvykdė ne daugiau kaip tris jo veiklos vertinimo apraše išdėstytus veiklos rezultatų vertinimo rodiklius.

Kaip teigiama paaiškinamajame rašte, Priešgaisrinės tarnybos viršininkas nevykdė darbuotojų kvalifikacijos kėlimo Ugniagesių mokykloje, viešinimo tikslais neplatino lankstinukų ar informacinių biuletenių apie priešgaisrinę saugą, neįvykdytas priešgaisrinių vandens šaltinių ir privažiavimo prie jų kelių būklės tikrinimas, nedalyvauta Šv. Florijono ugniagesių globėjo dienos šventėje. Minimi ir kiti neįvykdyti ar pavėluotai atlikti darbai. Nepatenkinti savivaldybės atstovai ir Priešgaisrinės tarnybos viršininko darbu buriant ugniagesius savanorius.

– Jei nebuvo skirta pinigų, tai kaip gali įvykdyti reikalavimus? – ar mažinant priedą teisingai „baudžiamas“ Priešgaisrinės tarnybos viršininkas, klausė tarybos narys Pranas Petrošius. – Kas nukentėjo, jei nesudalyvavo Florijono šventėje?

Politikų sprendimu biudžetinių įstaigų vadovams skirti ir priedai. Dauguma jų – kaip pernykščiai.

Savivaldybės tarybos nariai paminėjo, kad Priešgaisrinėje tarnyboje atliktas auditas ir rezultatai esą nedžiuginantys. Tarybos narių paprašyta pakomentuoti auditą, savivaldybės audito tarnybos vadovė Kostė Čiapienė sakė, kad kol kas audito išvados nepatvirtintos ir neaptartos.

– Nežinau, ar auditas gali lemti priedo nustatymą, – per tarybos posėdį sakė auditorė.

Pasak K.Čiapienės, audito ataskaita dar nepatvirtinta, po jos aptarimo svarstomos nuobaudos, jei tokios reikalingos, įstaigos vadovui.

Nors tarybos opozicija balsavo prieš, sumažintas priedas Priešgaisrinės tarnybos viršininkui patvirtintas valdančiųjų tarybos narių balsais.

Priešgaisrinės tarnybos viršininkui patvirtintas 10 proc. priedas prie atlyginimo, t. y. 56 eurai. Ir padidėjus atlyginimo koeficientui vadovas gaus mažesnį nei pernai atlyginimą, „ant popieriaus“ nesiekiantį nė 700 eurų. Pernai vadovui buvo skirtas 220 eurų priedas.

Priedai prie atlyginimų biudžetinių įstaigų vadovams bus mokami nuo balandžio 1-osios, o už sausį–kovą priklausantys priedai lygiomis dalimis bus išdalinti ir išmokėti per kitus šių metų mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento