Naujųjų metų vakarienės restoranuose dažniausiai siūlomos su išskirtiniais meniu, kuriuose – gurmaniški patiekalai. Meniu dažnai papildo vyno ar šampano taurė, o patiekalai apima tokius gurmaniškus skanėstus, kaip austrės, krevetės, antiena ar spanguolių tartaletės desertas.
Daugelis restoranų siūlo septynių arba šešių patiekalų vakarienę nuo 69 eurų iki 280 eurų už asmenį.
Užsisako paskutinę minutę
Klaipėdos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Juozas Tubinas, kalbėdamas su 15min, pastebėjo, kad šiemet Naujųjų metų vakarienės vis dažniau „užsakomos paskutinę minutę“.
„Nemaža dalis užsakymų pasiekia paskutinėmis savaitėmis, – sakė J.Tubinas. – Tai priklauso nuo žmonių sąmoningumo, kai kurie užsako iš anksto, kiti – tik dabar.“
Su tuo sutinka viešojo maitinimo įstaigų asociacijos vadovas Liutauras Čeprackas, taip pat pastebėjęs vyraujančią tendenciją, kad vis daugiau žmonių bando užsisakyti naujametinę vakarienę paskutinę akimirką, o ne planuoti iš anksto. Vis dėlto, jis įsitikinęs, kad šiuo metu tikrai dar įmanoma rezervuoti vietą Naujųjų vakarui.