Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos turto fondas iš investicijų portfelio pašalino Indijos pramonės milžinę

Norvegijos suverenus turto fondas – didžiausias tokio pobūdžio fondas pasaulyje – iš savo investicijų portfelio pašalino Indijos pramonės milžinę „Bharat Heavy Electricals“ dėl aplinkosauginių nuogąstavimų, penktadienį pranešė fondą valdantis Norvegijos centrinis bankas.
Oslas
Oslas / Shutterstock nuotr.

„Bharat Heavy Electricals“ nemalonę užsitraukė dėl to, kad stato anglimis kūrenamą elektrinę Sundarbanse – viename didžiausių mangrovių miškų, besidriekiančių nuo Bangladešo iki Indijos Vakarų Bengalijos valstijos.

Taip pat fondas, kurio vertė siekia 8,1 trln. Norvegijos kronų (852 mlrd. eurų), į stebimų įmonių sąrašą įtraukė Kinijos naftos milžinę „PetroChina“ bei Italijos aeronautikos grupę „Leonardo“, kurios įtariamos dėl korupcijos.

Norvegijos suverenus turto fondas visame pasaulyje yra investavęs į maždaug 9 tūkst. įmonių ir laikosi labai griežtų etikos normų. Jis neinvestuoja į įmones, kurios gamina branduolinius ginklus, rūkalus, kelia grėsmę aplinkai, pažeidžia žmonių teises ar yra susijusios su anglių pramone.

Verta paminėti, kad į fondo juodąjį sąrašą yra patekusios tokios garsios įmonės, kaip „Airbus“, „Boeing“, „British American Tobacco“ ir „Wal Mart“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas