Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nyderlandų „Fokker Next Gen“ planuoja Latvijoje gaminti vandeniliu varomus orlaivius

Nyderlandų bendrovė „Fokker Next Gen“ pasirašė bendradarbiavimo memorandumą su Latvijos ekonomikos ministerija dėl vandeniliu varomų orlaivių projekto vystymo, pranešė Latvijos investicijų ir plėtros agentūra. 
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 1 Latvija

„Fokker Next Gen“ planuoja sukurti 120-150 keleivių vietų orlaivį su vandeniliu varomu varikliu, kuris galėtų skristi į maždaug 2,5 tūkstančių kilometrų atstumu. 

Pradiniame projekto etape Nyderlandų bendrovė, bendradarbiaudama su Rygos technikos universitetu ir Kuršo regiono savivaldybėmis, per trejus metus planuoja sukurti iki 100 naujų darbo vietų. 

Ekonomikos ministras Viktoras Valainis pareiškė, kad projekto įgyvendinimas bus svarbus įvykis Latvijos ekonomikoje, paskatinsiantis jos augimą ir tapsiantis svarbiu žingsniu stiprinant Latvijos tarptautinį įvaizdį. 

„Didelės investicijos, pažangiausios inovacinės technologijos, visiškas atitikimas klimato neutralumo siekiui, glaudus bendradarbiavimas su Latvijos universitetais – visi šie elementai vandenilinių orlaivių statybą ir eksploataciją paverstų Latvijos sėkmės istorija, suteikiančia postūmį kurti inovacijoms palankią aplinką apskritai“, – sakė V. Valainis. 

Latvijos investicijų ir plėtros agentūros laikinai einanti direktoriaus pareigas Iveta Strupkajė pažymėjo, jog šiuo projektu „Fokker Next Gen“ planuoja paspartinti vandenilio technologijų plėtrą, o tai svarbu atsižvelgiant į jūros vėjo jėgainių parko „Elwind“ projektą, nes ateityje gali paskatinti vandenilio kuro paklausą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas