Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

OPEC+ tęs gavybos ribojimo strategiją, kad išlaikytų naftos kainas aukštumose

Naftą išgaunančių valstybių kartelis OPEC+ trečiadienį rekomendavo savo narėms nekeisti dabartinės gavybos ribojimo strategijos po to, kai šios grupės sunkiasvorės Saudo Arabija ir Rusija tam pritarė, kad išlaikytų kainas aukštumose.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Pastaraisiais mėnesiais naftos kainos atsigavo ir praėjusią savaitę buvo priartėjusios prie 100 JAV dolerių už barelį, nes didžiausios tiekėjos Saudo Arabija ir Rusija iš rinkos pašalino milijonus barelių. Tačiau pastarosiomis dienomis kainos susvyravo, rinkoms nerimaujant dėl ekonomikų lėtėjimo bei smarkiai išaugusių skolinimosi išlaidų.

Pareiškime po virtualaus posėdžio OPEC+ teigė, kad Jungtinis ministrų priežiūros komitetas (JMMC) "dar kartą patvirtino šalių narių įsipareigojimą" ir toliau taikyti gavybos mažinimo strategiją.

Grupė pridūrė, kad ji yra "pasirengusi bet kuriuo metu imtis papildomų priemonių", priklausomai nuo rinkos sąlygų.

JMMC taip pat gyrė "Saudo Arabijos pastangas" nuo metų vidurio savanoriškai sumažinti gavybą 1 mln. barelių per parą (bpd), o Rusijos vicepremjeras Aleksandras Novakas pareiškė, kad jo šalis naftos teikimą iki gruodžio mažins maždaug 300 tūkst. bpd.

JMMC neturi įgaliojimų priimti sprendimus, tačiau aptaria rinkos sąlygas ir teikia rekomendacijas, kurios vėliau oficialiai aptariamos ir sprendimai dėl jų priimami organizacijos ministrų susitikimuose. Kitas komiteto posėdis numatytas lapkričio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas