Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

PAG įsigijus „Food Union Europe“ ji taptų pagrindine „Premia KPC“ akcininke

Azijos investicijų įmonei „PAG Private Equity“ planuojant įsigyti kontrolinį valgomųjų ledų ir kitų šaldytų produktų gamintoją „Food Union Europe“, ji perimtų ir Lietuvos ledų gamybos įmonės „Premia KPC“ kontrolę.
Mėlynasis ledų autobusiukas Kačerginėje
Mėlynasis ledų autobusiukas Kačerginėje / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Planuojama, kad institucijų leidimas sandoriui, kurio vertė neatskleidžiama, bus gautas pirmąjį šių metų ketvirtį, trečiadienį pranešė „Food Union Europe“.

Pasak PAG privataus kapitalo partnerio ir vieno vadovų Lincolno Pano (Linkolno Pano),  tolesnį „Food Union“ ketina  plėstis Lietuvoje. 

„Tvirtai tikime bendrovės išskirtine padėtimi svarbiausiose rinkose Latvijoje, Estijoje, Lietuvoje, Danijoje, Norvegijoje ir Rumunijoje. Toliau tęsiame bendradarbiavimą su dabartine vadovybe užtikrindami tolesnį „Food Union“ augimą ir plėtrą, ypač Lietuvoje“, – teigė L. Panas.

Anot jo, PAG į „Food Union Europe“ investuoja nuo 2017 metų. 

Kartu su „Food Union Europe“ PAG perimtų pieno ir ledų gamybos bei tiesioginio platinimo įmones Europoje – grupei priklauso prekių ženklai Latvijoje („Rigas piena kombinats“, „Valmieras piens“ ir „Premia FFL“), Estijoje („Premia TKH“), Lietuvoje („Premia KPC“), Danijoje („Premier Is“, „Hjem Is“ ir „Frast“), Norvegijoje („Isbjorn Is“ ir „Den Norske Isbilen“) ir Rumunijoje („Alpin57Lux“).

Skelbiama, kad „Food Union Group“ bei jos įmonių vadovai toliau tęstų darbą, o „Food Union Europe“ išlaikys pavadinimą ir verslo struktūrą.

Vienintelė „Premia KPC“ akcininkė yra Estijos ledų gamintoja ir prekybos didmenininkė „Premia Tallinna Kulmhoone“, ji priklauso Kipre registruotai „Food Union Holding“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas