Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Palanga prieš Mindaugines: maudytis draudžiama, žmonių apgulties nematyti

Nors šventiniai savaitgaliai Lietuvos gyventojus paprastai atvilioja į pajūrį, šį, Mindauginių savaitgalį, Palangos verslininkai apgulties nesitiki. Jų nuomone, koją kiša ir prastoki orai, ir Vilniuje vykstanti Dainų šventė. Penktadienį tuštoka tiek lauko kavinėse, tiek paplūdimyje – gelbėtojai iškėlė raudoną vėliavą, tad maudytis draudžiama.
Penktadienį į Palangą atvažiavo nauji poilsiautojai
Palangos Basanavičiaus gatvė penktadienį / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Temos: 3 Palanga Verslas Nuoma

Penktadienį Palangoje pusdienį švietė saulė, o termometro stulpelis pakilo iki 18 laipsnių. Tačiau saulę trumpam vis paslepia trumpos liūtys – viena Palangą nuplovė po 15 val.

Nors ryte J.Basanavičiaus gatvė buvo ištuštėjusi, išlindusi saulė popiet priviliojo vis daugiau poilsiautojų. Nepaisant to, penktadienį po pietų žmonių antplūdžio dar nebuvo matyti – lauko kavinėse pilna laisvų staliukų, o gatvėse, prie kambarius nuomojančių namų ar vilų, dar galima pamatyti skelbimų apie laisvas vietas.

„Palanga dar tuštoka. Vilniuje vyksta Dainų šventė – ten dalyvių vien 15 tūkstančių, o iš viso renginys pritrauks maždaug 100 tūkst. žmonių iš užsienio ir Lietuvos miestelių, kaimų – tai grynai Palangos auditorija. Kai baigsis šventė, tada gal atvažiuos čia švęsti, nes ir užsienio lietuviai atvažiuoja į Vilnių, pas tėvus pabūna, o vasarą visi į Palangą, Nidą, Šventąją važiuoja“, – penktadienio rytą kalbėdamas su 15min žurnaliste tuščiame restorane svarstė restorano „Bazilikas“ vadovas Dovydas. Popiet praėjus pro restoraną lauko staliuko jau buvo užimti.

Daug klientų nesulaukia ir Meilės alėjoje dviračius ir vaikiškas elektrines mašinėles nuomojantis Vaidas.

„Dažniausiai savaitgaliais daugiau žmonių, bet juos atbaido orai. Orų prognozės rodo, kad lietus, bet būna, kaip šiandien – minutė ir lietaus nebėra“, – pastebi Vaidas, o mūsų pokalbį pertraukia nuo jūros pusės su tėvais atėjęs mažasis klientas, norintis išbandyti mašinėlę.

Oro svarbą pabrėžia ir vilos „Arčiau jūros“ savininkas Vilius Martusevičius – penktadienį apie pietus jo viešbutyje savaitgaliui nebuvo nė pusės užpildytų kambarių, nors ryte išlindus saulei skambučių padaugėjo.

Apgyvendinimo įstaigose Palangoje dar yra laisvų vietų
Apgyvendinimo įstaigose Palangoje dar yra laisvų vietų

„Matysis, dar yra laiko, bet nėra, kad labai pildytųsi, nes Palangoje paprastas atsakymas – visi žiūri į dangų ir į orą. Jei šiandien būtų 26–28 laipsniai, tai Palanga būtų pilna. Visi žiūri į orą ir laukia, kaip atrodys – jei nėra gero oro, į Palangą nevažiuoja“, – įsitikinęs V.Martusevičius.

O šių verslininkų pastebėjimus statistika pagrindžia Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Laura Taučiūtė – pasak jos, laukia niekuo neišskirtinis savaitgalis.

„Orai nelepina ir mes liūdim, nes užimtumas 50–60 proc. Žmonės stebės – užimtumas tikrai pakils, manau, kad bus apie 70 proc., bet kol kas atrodo kaip visiškai eilinis savaitgalis. Gal ir Dainų šventė turi įtakos. Praėjusį savaitgalį turėjome begalę svečių – 95–100 proc. viešbučių užimtumas buvo“, – 15min sakė L.Taučiūtė.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Laura Taučiūtė
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Laura Taučiūtė

Tiesa, šeštadienį žadami geresni orai – 23 laipsniai, tad verslininkai neatmeta galimybės, kad į Palangą poilsiautojai sugužės paskutinę minutę.

Maudytis penktadienį draudžiama

Penktadienį tuštoka ir prie jūros, tačiau priežastis akivaizdi – čia plevėsuoja raudona vėliava ir įspėjimai, kad maudytis draudžiama.

Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas 15min tvirtino, kad penktadienį raudona vėliava iškelta Palangoje, Šventojoje, Klaipėdoje ir Nidoje.

„Priežastis – bangavimas (trys balai), srovės, duobės. Maudytis griežtai draudžiama“, – tvirtino J.Pirožnikas.

Ar poilsiautojai klauso? „Dar jų nėra, šalta, nėra kam klausyti, kol kas gelbėtojų daugiau nei poilsiautojų“, – 15min apie 11 valandą sakė J.Pirožnikas.

Patricija Adamovič / BNS/Jonas Pirožnikas
Patricija Adamovič / BNS/Jonas Pirožnikas

Prie jūros vėjuota, o žmonių išties nedaug – dauguma įsispraudę į striukes vaikštinėja palei jūrą, o vieną kitą galima pamatyti ir bandantį pabraidyti. Tiesa, kopose užuovėja, tad ir ateinančių pasideginti čia kur kas daugiau.

J.Pirožnikas informavo, kad šiandien raudonos vėliavos gelbėtojai nenuleis.

„Pagal prognozę, rytoj irgi ne – matome, kad bus stiprus vėjas“, – užsiminė Palangos gelbėtojų vadas.

Tačiau prie jūros 15min žurnalistės pakalbinti poilsiautojai dėl to visai nesijaudina – anot jų, Palangoje yra ką veikti ir be maudynių.

„Antradienį atvažiavau – šiais metais ketvirtą kartą važiuoju į Palangą, nes man patinka. Maudytis šiandien negalima – įbristi įbrendu, bet plaukti nemoku, tad man tai nėra labai aktualu“, – sakė kopose pakalbinta Onutė iš Šiaulių.

Panašiai nusiteikusi ir prie jūros su vyru vaikštinėjusi Violeta iš Ukmergės.

„Man vis tiek smagu – vakar atvažiavome. Oras neblogas ir lietaus nėra – vis tiek galima rasti, ką veikti. Penkias dienas pabūsime. Per tas dienas gal atsiras dienelė, kai saulytė švies, ir pasimaudysime“, – kalbėjo gerai nusiteikusi Violeta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai