Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 19 /16:52

Paryžius: Prancūzija neatsisakys reikalavimų dėl žvejybos JK vandenyse

Paryžius neketina atsisakyti reikalavimo, kad nuo Jungtinės Karalystės priklausomas Džersis patenkintų visus tebesvarstomus prašymus po „Brexito“ išduoti licencijas prancūzų žvejams, penktadienį naujienų agentūrai AFP pareiškė prancūzų Europos reikalų ministras Clement'as Beaune'as.
Žvejyba
Žvejyba / 123RF.com nuotr.

„Nėra nei atsisakymo, nei atsitraukimo. Tęsiame derybas, taip pat tebedarome spaudimą. Prašome tokio paties licencijų skaičiaus“, – pabrėžė ministras.

Jo pareiškimas nuskambėjo Prancūzijos žvejų atstovams audringai sureagavus į pasiūlymą skirti milijonus eurų kompensacijoms už laivų, nebegalinčių žvejoti Džersio salos vandenyse, atidavimą į metalo laužą.

Džersis reikalauja, kad prancūzų žvejai įrodytų, jog žvejojo tuose vandenyse prieš JK išstojimą iš Europos Sąjungos praėjusį sausį, o tai ne visada yra lengva užduotis, ypač mažesniems laivams.

Kol tęsiasi derybos su Prancūzija, Džersis yra išdavęs tik laikinas žvejybos licencijas. Paryžius tvirtina, kad licencijos turi būti nuolatinės, nes taip numatyta JK ir ES susitarime dėl prekybos po „Brexito“.

„Iš viso kalbama apie 150–200 licencijų. Toks išlieka mūsų reikalavimas“, – sakė C.Beaune'as.

„Mes neatmetame jokių galimybių, jeigu dialogas neduos rezultatų“, – pridūrė jis.

Prancūzija grasina uždrausti britų laivams iškrauti jūrų produktus Prancūzijos uostuose, taip pat imtis tikrinti visus britų įvežamus produktus. Tai galėtų sukelti prekybos karą tarp kaimynių.

Tačiau ketvirtadienį Prancūzijos žuvininkystės ministrė Annick Girardin nustebino žvejus pareiškusi, kad vyriausybė ruošia 40–60 mln. eurų gelbėjimo planą laivų, kurie yra priversti likti uoste, savininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas