Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 04

Pasaulio banko iždo vadovas J.Familiaras: su skurdu geriausia kovoti kuriant augimą

Nors Lietuva pasaulio banko paskolų negauna nuo 2006 m., mūsų šalis lieka svarbia Pasaulio banko partnere – jau kaip donorė. Praėjusią savaitę Lietuvoje viešėjęs Pasaulio banko iždo vadovas Jorge Familiaras interviu 15min metu pasidalino įžvalgomis apie pagalbą Ukrainai, institucijos ateities planus bei balansą tarp brangių kosminių investicijų ir skurdo mažinimo programų.
Jorge Familiar
Jorge Familiar / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Praėjusią savaitę Lietuvoje viešėjo Pasaulio banko iždininkas Jorge Familiaras, susitikęs su už šalies finansus atsakingais politikais.

Interviu 15min metu pašnekovas teigė, kad buvo aptartos naujos finansinės inovacijos, tarp jų ir Pasaulio banko kuriamas hibridinio kapitalo modelis, kuris leistų iš vieno investuoto JAV dolerio per dešimtmetį vystymosi ir plėtros tikslais paskolinti 6 JAV dolerius.

„2008 m. Pasaulio bankas buvo pirmoji institucija, išleidusi žaliųjų obligacijų emisiją. Ta labai kukli pradžia – 150 mln. dolerių vertės mūsų išleista obligacija – virto 3,7 trilijono dolerių rinka. Mūsų hibridinį kapitalą aš matau panašiai, bet, mano požiūriu, tai tarsi žaliosios obligacijos „ant steroidų“, – kalbėjo pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas