Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
06:00

Septyni ekspertai pasidalijo, kokia alga šiuo metu laikoma gera Vilniuje, o kokia – kituose miestuose

Gyventojai visais laikais suko galvą, ar uždirba pakankamą atlygį, nes atvirai kalbėtis apie darbo užmokestį nėra įprasta ne tik su kolegomis, bet ir draugų rate. Tad 15min paklausė septynių ekspertų, kokį atlyginimą šiuo metu galima laikyti geru patyrusiam specialistui, kuris dirba Vilniuje, o kokį – besidarbuojančiam kituose miestuose.
Atlyginimas
Atlyginimas / Shutterstock nuotr.

Šiuo metu Lietuvoje vidutinis atlyginimas siekia 1346 eurus, atskaičius mokesčius, o jei vertinsime tik Vilnių – 1524 eurai, rodo Valstybės duomenų agentūros statistika. Tačiau vidurkis, išvestas sudėjus ir labai didelius darbo užmokesčius, ir pačius mažiausius, leidžia susidaryti tik ribotą vaizdą, kiek iš tiesų uždirba lietuviai.

Tad 7 ekspertų – ekonomistų ir darbo rinkos specialistų – paklausėme: kokio dydžio algą šiandien jie laikytų gera kvalifikuotą darbą dirbančiam ir patirties turinčiam specialistui Vilniuje, o kokią – likusioje šalies dalyje?

Tiesa, jei dar nebaigę skaityti šio straipsnio jau stovite prie vadovo kabineto, pasiryžę reikalauti didesnio atlyginimo, palūkėkite. Alga labai priklauso ir nuo patirties, išsilavinimo, ambicijų, o labiausiai – nuo pasirinktos profesijos. IT, finansų ar draudimo specialistų atlyginimų lygis kur kas didesnis negu, pavyzdžiui, bibliotekininko. Tad galbūt ekspertų įvardintos geros algos negaunate ir dėl to, kad atsimušėte į savo profesijos algų „lubas“.

Taigi aplinkybių gali būti pačių įvairiausių, tačiau ekspertai vis dėlto išskyrė sumą, kurią šiandien laikytų gera alga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas