Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parduotuvė Kaune paskelbė, kad nemokamai dalins drabužius: dėl didelio susidomėjimo teko įvesti apribojimą

Prekybos centro (PC) „Savas“ skelbimas feisbuke sulaukė nemenko atgarsio. Šiame centre įsikūrusi parduotuvė „Meta“, prekiaujanti naujais ir dėvetais drabužiais, paskelbė, kad nemokamai dalins vardinius drabužius. Susidomėjimas buvo toks didelis, kad parduotuvės įkūrėjai teko sugalvoti vieną apribojimą.
PC "Savas"
PC "Savas" / Asm. archyvas

„Norite vardinių drabužių nemokamai? Atvykite į pirkinių centrą „Savas“. Suraskite parduotuvę „Meta“ ir joje esantį „saldųjį“ stendą! Išsirinkite jums tinkančius drabužius ir pasiimkite nemokamai!“, – šitokiu skelbimu pasidalijo viena iš PC „Savas“ parduotuvių, esanti Kaune.

Kaip sakė „Meta tvarios mados namų" įkūrėja Asta Burneckienė, šis prieš porą dienų paskelbtas įrašas feisbuke sukėlė tikrą ažiotažą – surinko tiek peržiūrų ir patiktų, kad galėtų laisvai konkuruoti su bet kuriuo influenceriu.

„Saldusis stendas“ – kas tai?

„Skatiname tvarumą, raginame moteris atnešti rūbus pardavimui, o pardavus, gavus pinigus, siūlome su jais daryti ką tik nori, taip pat ir aukoti. Tai, ko neparduodavome (jeigu moterys atgal nepasiimdavo), mes anksčiau veždavom Raudonajam Kryžiui, tačiau šiandien jie jau atsisako priimti rūbus. Tad, kad nereikėtų jų išmesti į konteinerius, kur jie patenka į sąvatyną arba yra deginami, nutarėme moterims juos dalinti nemokamai“, – idėją paaiškino A.Burneckienė.

Papildo lentynas

Kadangi pasiūlymas sulaukė didelio susidomėjo, teko pakeisti strategiją – klientės dykai gali pasiimti tik po vieną drabužį. Asortimente galima rasti tiek naujų, tiek dėvėtų drabužių.

„Po truputį „dozuojame“, dienos eigoje lentynas papildome. Skirtinguose miestuose turime 4 parduotuves – Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje, tai šiek tiek papildymo siunčiamės iš kitų miestų. Kiek užteksim? Nežinau, žiūrėsime, kaip eisis, bet tikimės, kad turėtų drabužių pakakti keletui savaičių. Žinoma, priklausomai nuo paklausos. Bet drabužių atsiranda, nes mes pardavinėjam juos kas 3 mėnesius (asortimentas atnaujinamas pagal sezoniškumą). Jeigu po 3 mėnesių savininkė nebenori jų atsiimti, mes juos, kaip ir minėjau, aukodavome, o dabar tiesiog atiduosime žmonėms“, – pasakojo pašnekovė.

Kiek moterų Lietuvoje – tokia ir dydžių įvairovė

Parduotuvės asortimentas, anot A.Burneckienės, formuojamas skirtingai, tačiau nepriimami pigių drabužių parduotuvių tinklų ženklai, todėl kainos nustatomos 3 etapais: rūbas guli du mėnesius už sutartą kainą, po dviejų mėnesių jis nukainuojamas 50 proc. O po 3 mėnesių yra atiduodamas.

Asm. archyvas/PC "Savas"
Asm. archyvas/PC "Savas"

„Pas mus galima įsigyti rūbą net ir 10 kartų pigiau, ypač brangesnių, prabangesnių prekės ženklų. Didžioji dalis rūbų – kaip nauji, beje, yra ir naujų rūbų, moterys parsisiunčia internetu iš užsienio, tada supranta, kad netinka, nebenori jų siųsti atgal, tai atneša mums“, – sakė „Meta tvarios mados namų“ įkūrėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas