Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskelbta Pagalbos verslo fondui vadovų atranka

Lietuvos bankas (LB) ieško Pagalbos verslui fondą valdysiančios bendrovės Valstybės investicijų valdymo agentūra vadovo, valdybos bei stebėtojų tarybos narių.
Verslas
Verslas / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Lietuvos bankas

Penktadienį paskelbta kandidatų į šias pareigas atranka – paraiškų laukiama iki birželio 5 dienos, vėliau kandidatus vertins ekspertų komisija, pranešė LB.

„Į Pagalbos verslui fondą valdančios įmonės vadovo, valdybos ir nepriklausomų stebėtojų tarybos narių pozicijas siekiama pritraukti kandidatus, kurie yra sukaupę solidžią praktinę investicinių fondų valdymo patirtį, puikiai išmano finansines priemones, turi investicinių projektų vertinimo patirties“, – nurodoma pranešime.

Pasak centrinio banko, kandidatus padės atrinkti nepriklausomi „AIMS International Lietuva“ konsultantai.

Iki 1 mlrd. eurų vertės fondo steigimas pradedamas Europos Komisijai patvirtinus Lietuvos pagalbos verslui fondo planą. EK antradienį pritarė Lietuvos valstybės pagalbos schemai, kuri leis pritraukti iki 1 mlrd. eurų vertės investicijų į vidutines ir dideles įmones, nukentėjusias dėl koronaviruso COVID-19 protrūkio.

Fondas per skolos ir rekapitalizavimo priemones investuos į Lietuvoje veikiančias vidutines ir dideles įmones, kurias paveikė koronaviruso protrūkis, teigiama Konkurencijos tarybos pranešime.

Siekiama, kad Pagalbos verslui fondas veiklą pradėtų dar birželio mėnesį. Finansinę paramą iš fondo galės gauti vidutinės ir didelės įmonės, kurios patyrė sunkumų dėl pandemijos padarinių ir kurių veiklos nutraukimas gali turėti reikšmingų socialinių ir ekonominių pasekmių.

Lietuvos Vyriausybė padarys pradinę 100 mln. eurų investiciją ir garantuos iki 400 mln. eurų vertės obligacijas, kurios bus išleistos papildomoms lėšoms į fondą surinkti. Tikimasi, kad dar 500 mln. eurų bus pritraukta į fondą iš privačių investuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas