Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos bankas apribojo „Kevin EU“ veiklą ir paskyrė laikiną prižiūrėtoją

Dėl kilusios grėsmės saugiai ir patikimai „Kevin EU“ veiklai bei vartotojų interesams, Lietuvos bankas paskyrė laikinąjį atstovą prižiūrėti šios mokėjimo įstaigos veiklą ir pritaikė tam tikrus verslo ribojimus, rašoma Lietuvos banko pranešime spaudai.
Lietuvos Bankas
Lietuvos Bankas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Kevin EU“, UAB, beveik keturis mėnesius vėluoja pateikti audituotas metines finansines ataskaitas, daug kartų nukėlė jų pateikimo terminą, nepateikia auditoriams reikiamos informacijos auditui užbaigti, nesilaiko nuosavo kapitalo pakankamumo reikalavimų, neužtikrina tinkamos vidaus kontrolės, rašo Lietuvos bankas.

Įvertinęs šiuos faktus, Lietuvos bankas paskyrė uždarąją akcinę bendrovę „Valnetas“ vykdyti „Kevin EU“ veiklos priežiūrą ir nurodė įstaigai ne vėliau kaip iki 2024 m. rugpjūčio 30 d. pateikti Lietuvos bankui audituotą 2023 m. metinių ataskaitų rinkinį, visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimą dėl pelno (nuostolių) paskirstymo, auditoriaus išvadą ir audito ataskaitą.

Laikinojo atstovo paskyrimas reiškia, kad visi su „Kevin EU" veikla susiję įstaigos vadovų sprendimai galės būti priimami tik su laikinojo atstovo sutikimu, jis Lietuvos bankui nuolat teiks informaciją apie įstaigos veiklą. Lietuvos bankas atkreipia dėmesį, kad laikinasis atstovas neperima įstaigos valdymo, jo paskyrimas neturi įtakos esamiems klientams ir jų galimybėms naudotis paslaugomis.

Be to, kol „Kevin EU" neatitinka nuosavo kapitalo pakankamumo reikalavimų, Lietuvos bankas nurodė įstaigai neteikti mokėjimo paslaugų naujiems klientams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas