„Juodasis gintaras“ – tai tamsusis Pilsner stiliaus alus, iš kitų kandidatų išsiskiriantis tuo, kad gaminamas naudojant juodąjį salyklą. Naujasis alus pasižymi tamsia lyg juodojo gintaro spalva, deginto juodojo salyklo aromatu ir itin subalansuotu bei, skirtingai nei kiti tamsūs alūs, lengvu skoniu.
„Naujasis mūsų alus „Juodasis gintaras“ iš tikrųjų išsiskiria iš kitų tamsiųjų alaus rūšių. Dažniausiai tamsus alus būna stipresnis nei šviesus, o „Juodasis gintaras“, nors ir yra tamsus alus, bet lengvas kaip pilsneris. Todėl, manau, kad tiek „Kaštonų“ alus, tiek „Medutis“ sulaukė lygiaverčio konkurento“,- sako Marijus Kirstukas, „Kalnapilio-Tauro grupės“ generalinis direktorius.
Visi trys kandidatai gaminami tik iš natūralių, rinktinių sudedamųjų dalių, o jų ypatingos savybės atsiskleidžia per tris pagrindinius pojūčius: alaus aromatą, spalvos sodrumą ir svarbiausia – skirtingą ir tik kiekvienai rūšiai būdingą skonį.
„Kaštonų“ alaus gamybai naudojamas rinktinis karamelinis salyklas, „Medutis“ pasižymi natūraliu lietuvišku medaus skoniu ir aromatu, o „Juodojo gintaro“ išskirtinumas – aukščiausios kokybės juodasis salyklas.
Jau visai netrukus visi alaus gerbėjai galės įvertinti kandidatus į „Kalnapilio“ metų alaus nugalėtojo titulą ir mobiliuoju telefonu ar internetu atiduoti savo balsą už jiems labiausiai patikusį alų. Balsavimas vyks visą vasarą, jos pabaigoje paaiškės, kuris kandidatas tapo metų alumi, o vienam iš balsavusiųjų atiteks 10 tūkst. Eurų prizas.
„Jau dabar jaučiamas itin didelis susidomėjimas tiek kandidatais, tiek pačiais rinkimais. Tačiau jei iki šiol buvo galima tik įvertinti kandidatus, tai dabar jau bus galima labai konkrečiai pasirinkti patikusį alų ir už jį balsuoti. Tad kviečiu visus alaus mėgėjus pabūti mūsų bendrovės aludariais ir išrinkti geriausią kandidatą, kuris taps „Kalnapilio“ metų alumi“,- sako M. Kirstukas.
Daugiau informacijos apie rinkimus galima rasti interneto svetainėje www.kalnapilis.lt. Ten pat patalpinti ir kandidatų į „Kalnapilio“ metų alaus titulą pristatymai bei vaizdo medžiaga su jų gamybos procesais, kuriuos komentuoja „Kalnapilio – Tauro grupės“ aludaris.