Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 13 /10:04

Patarėjas: „Contribee“ atvejis gali parodyti, kaip keisti rėmimo platformų reguliavimą

Teisėsaugai pradėjus ikiteisminį tyrimą, susijusį su sutelktinio rėmimo platforma „Contribee“, prezidento patarėjas Vaidas Augustinavičius sako, kad atsižvelgus į tyrimo išvadas būtų galima svarstyti, kaip tobulinti tokių platformų reguliavimą.
Vaidas Augustinavičius
Vaidas Augustinavičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 „Contribee“

„Kalbant apie visą sutelktinio finansavimo ekosistemą tam tikri kriterijai yra bet, be abejo, kiekvienas atvejis, kuris parodo tam tikrą trūkumą, verčia visas institucijas pagalvoti, ką būtų galima patobulinti, kad tokių atvejų sumažėtų“, – antradienį Žinių radijui sakė V.Augustinavičius.

„Pirmiausia reiktų palaukti tyrimo išvadų, bet neatmesčiau to, kad galbūt ir kažkokio reguliavimo gali reikėti“, – teigė jis.

Kauno apygardos prokuratūra ikiteisminis tyrimą pradėjo dėl vieno iš l vieno iš buvusių platformos vadovų, kuris galimai savavališkai sudarė paskolos sutartį su „Contribee“ savo asmeninėms reikmėms.

Platformos direktorius Adrijus Jakučionis tuomet BNS sakė, kad tokiais veiksmais buvęs įmonės vadovas pažeidė įmonės vidaus tvarkas, tad dėl to ir buvo kreiptasi į teisėsaugą. Anot jo, paaiškėjus šiai informacijai, įtariamojo buvo pareikalauta grąžinti pinigus, ką jis ir padarė, todėl niekas žalos nepatyrė.

Tiklaraštininkas Skirmantas Malinauskas pirmadienį feisbuke pranešė, jog lėšas, t. y., apie 130 tūkst. eurų, buvęs „Contribee“ vadovas persivedė iš paramą Ukrainai telkiančios organizacijos „Blue / Yellow“ sąskaitos.

Portale Rekvizitai.lt pateiktais VMI duomenimis, „Contribee“ skola jai šiuo metu siekia 73,1 tūkst. eurų.

Registrų centrui pateiktoje „Contribee“ ataskaitoje nurodoma, kad bendrovė 2021 metais patyrė 51,2 tūkst. eurų grynojo nuostolio, kai 2020 metais, pradėjusi veiklą, ji uždirbo tik 47 eurus. 2021 metais įmonė gavo 26,9 tūkst. eurų pardavimo pajamų (2020 metais – 914 eurų).

Bendrovė ataskaitų už 2022 ir 2023 metus Registrų centrui dar nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas