Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pekinas griežtai prieštarauja ES importo muitams kiniškiems elektromobiliams – pareiškimas

Kinija pareiškė protestuojanti prieš Europos Komisijos planus kiniškiems elektromobiliams penkerius metus taikyti iki 36 proc. dydžio importo muitus.
Johannes Neudecker / dpa/picture-alliance
Johannes Neudecker / dpa/picture-alliance

„Kinija tam griežtai prieštarauja ir yra labai susirūpinusi“, – sakoma prekybos ministerijos antradienio vakare paskelbtame pareiškime.

Europos Komisija (EK) antradienį pareiškė planuojanti kiniškiems elektromobiliams penkerius metus taikyti iki 36 proc. dydžio importo muitus, nebent Pekinas pasiūlytų alternatyvų sprendimą, kaip užbaigti ginčą dėl valstybės subsidijų.

„Tikimės, kad Europos pusė racionaliai ir pragmatiškai bendradarbiaus su Kinijos puse ... ir imsis praktinių veiksmų, kad išvengtų trinties prekyboje paūmėjimo“, – pridūrė Kinijos ministerija.

Praėjusį mėnesį Briuselis kiniškiems elektromobiliams nustatė didelius laikinus iki 38 proc. dydžio importo muitus, kurie papildė šiuo metu galiojančius 10 proc. muitus, nes, atlikus tyrimą dėl subsidijų, buvo nustatyta, kad jos nesąžiningai kenkia Europos konkurentams.

Antradienį Komisija paskelbė plano projektą, kuriuo siekiama, kad šie muitai, kurių dydžiai buvo kiek pakoreguoti, taptų galutiniais. 

Suinteresuotosios šalys dabar galės iki rugpjūčio pabaigos pateikti savo nuomonę šiuo klausimu. Kad muitai taptų galutiniais, ES valstybės narės juos turėtų patvirtinti ne vėliau kaip iki spalio pabaigos.

Europos Komisijos pareigūnas pareiškė, kad Komisija išlieka „atvira“ galimybei išspręsti ginčą netaikant muitų, tačiau Kinija turi pasiūlyti alternatyvų sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas