Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
11:21

Pensijų fondai Lietuvoje investuoja iki 10 proc. lėšų: paaiškino, kur galėtų būti maksimali riba

II ir III pakopos pensijų fondų pinigai daugiausia investuojami užsienyje, tačiau fondų valdytojai sako pastaruosius kelis metus vis didinantys vietinių investicijų dalį. Kiek maksimaliai būsimųjų pensininkų turto galėtų likti Lietuvoje ir kurti vertę ne ateityje, o šiandien?
Pensijų fondai
Pensijų fondai / 15min.lt fotomontažas

Rugpjūčio mėnesį Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacija (LIPFA) gyrėsi, kad vis daugiau šalies pensijų fondai jau tapo vienu reikšmingiausių tiek šalies, tiek Baltijos valstybių regiono kapitalo rinkos žaidėjų.

Pavyzdžiui, jų investicijos į Baltijos šalių vyriausybių ir įmonių obligacijas, 2019 metais siekusios per 350 mln. eurų, pernai jau sudarė beveik 750 mln. eurų. Atitinkamai išaugo ir jų dalis bendrame pensijų fondų investicijų portfelyje – nuo maždaug 6-7 proc. 2020-2021 m. iki 10 proc. praėjusiais metais.

LIPFA skaičiavimais, tiesiogiai Lietuvoje investuota apie 660 mln. eurų, dar apie 300 mln. yra investuota į Baltijos šalyse investuojančius fondus. Iš jų apie 100 mln. eurų investuota Lietuvoje, taigi iš viso mūsų šalyje investuota apie 9-10 proc. būsimų pensininkų turto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas