Pirmąją šių metų metų savaitę, palyginti su pirmąja karantino savaite, makaronai brango 13,1 proc., galvijienos kumpis be kaulo – 11,5 proc., o fermentinis kietasis sūris – 8,6 proc. Tuo metu kiaulienos kumpis be kaulo atpigo 18 proc., virtos dešrelės – 14,9 proc., narvuose laikomų vištų kiaušiniai – 13,9 proc., remdamasi Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro duomenimis, pranešė Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).
Didžiųjų prekybos tinklų parduotuvėse daugiau būtiniausių maisto produktų atpigo negu pabrango.
ŽŪM Programinio, projektinio valdymo ir analizės skyriaus vedėjas Evaldas Pranckevičius teigia, jog pirmąją šių metų savaitę, palyginti su paskutine gruodžio ir pirmąja karantino savaitėmis, tiek būtiniausių produktų mažiausių kainų, tiek vidutinių kainų grupėje reikšmingų pokyčių nebuvo.
Tačiau nuo pirmojo karantino pradžios pabrangusių produktų procentinė dalis pirmąją naujųjų metų savaitę bendroje stebėtų produktų dalyje yra sumažėjusi.
„Tačiau nuo pirmojo karantino pradžios pabrangusių produktų procentinė dalis pirmąją naujųjų metų savaitę bendroje stebėtų produktų dalyje yra sumažėjusi“, – pranešime teigė E.Pranckevičius.
Iš visų stebėtų nuo pirmojo karantino pradžios pabrango 24 produktai, atpigo – 44, o dar keturių kainos išliko stabilios.
20 būtiniausių prekių segmente aštuonių produktų kainos nuo pirmojo karantino pradžios yra padidėjusios, 11 – sumažėjo, o dar vienos nepakito. Labiausiai – beveik 16,5 proc. – pabrango tamsi duona, maistinis saulėgrąžų aliejus –13,4 proc. bei šviesi duona –11,5 procento.