Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Kalėdas dalies pavedimų nebereikės laukti: tarp „Swedbank“ ir SEB vyksta akimirksniu

Bankas „Swedbank“ pranešė prisijungęs prie momentinių mokėjimų sistemos. Tokius mokėjimus priima SEB bankas, tačiau kol kas dar nesuteikia galimybės jų išsiųsti – ji žadama artimiausiu metu. Tokie mokėjimai netgi naktimis, savaitgaliais ar švenčių dienomis atliekami akimirksniu. „Luminor“ bankas taip pat žada prisijungti prie sistemos, tačiau kol kas neturi tikslios datos.
„Swedbank“ pasiūlė bekontakčius atsiskaitymus telefonu
„Swedbank“ pasiūlė bekontakčius atsiskaitymus telefonu / Bendrovės nuotr.

„Swedbank“ informavo, kad klientai momentinius mokėjimus gali atlikti išmaniosios programėlės bandomąja versija „Swedbank 2019“. Gavėjo bankas turi būti taip pat prisijungęs prie sistemos: kol kas momentinius mokėjimus priima SEB bankas ir „Paysera“.

Tačiau SEB banko klientai neturi galimybės momentinių pavedimų siųsti, bankas žada tokią galimybę įdiegti artimiausiu metu. O „Luminor“ banko klientai negali momentinių pavedimų nei siųsti, nei gauti.

„Mes taip pat turime planų momentinius mokėjimus įgyvendinti, bet kol kas konkrečių datų dar negalime pasakyti“, – informavo „Luminor“ Komunikacijos vadovė Giedrė Bielskytė.

„Swedbank“ momentiniai mokėjimai iš pradžių veiks šalies viduje, ir norint atlikti tokio tipo mokėjimą jokių papildomų veiksmų nereikės – viskas vyks taip pat, kaip ir atliekant paprastą pavedimą.

Pinigai gavėjo sąskaitą pasieks nepriklausomai nuo to, kurią savaitės dieną ar kokiu paros metu bus atliktas pavedimas. Planuojama, kad ateityje momentinių mokėjimų funkcija atsiras ir „Swedbank“ interneto banke.

„Prisijungę prie momentinių mokėjimų sistemos, galėsime pasiūlyti dar sklandžiau ir sparčiau veikiančias elektroninių mokėjimų paslaugas. Didžioji dalis „Swedbank“ klientų jau iki šiol galėjo naudotis mokėjimais, kurie įvykdomi nedelsiant – apie 85 proc. visų pavedimų yra atliekami banko viduje.

Nuo šiol klientai nebejaus skirtumo pervesdami ar gaudami pinigus ir iš kitų bankų, palaikančių momentinių mokėjimų sistemą, nes pinigai jų gavėjus pasieks per maksimaliai trumpą laiką“, – sako „Swedbank“ klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Jūratė Gumuliauskienė.

Momentinių mokėjimų sistema yra Europos mokėjimų realiuoju laiku platforma. Ši sistema suteikia galimybę pervesti pinigus iš vieno banko sąskaitos į kito banko sąskaitą per kelias sekundes bet kurią dieną ir bet kuriuo paros metu.

Šių metų rugsėjį pristatytą bandomąją išmaniosios banko programėlės versiją „Swedbank 2019“ jau yra parsisiuntę daugiau kaip 25 tūkst. banko klientų Lietuvoje, ji taip pat suteikia galimybę naudotis bekontakčiais atsiskaitymais telefonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai