Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per kratas „Foxpay“ byloje aptikta įspūdinga laikrodžių kolekcija – jų kaina privers išsižioti

Penktadienį teisėsauga pateikė daugiau detalių apie įmonių „Foxpay“, „iSun“ ir „LitLab“ veiklas byloje: sulaikyti septyni įtariamieji, areštuota 3 mln. eurų, atliktos 32 kratos. Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) taip pat paviešino vaizdo įrašą, kuriame matyti, kad per kratas, siejamas su „LitLab“ administracinio pastato statybomis ir „Foxpay“ dalyvavimu valstybinių institucijų viešuosiuose pirkimuose, aptikta ne tik didžiulė suma grynųjų pinigų, ginklas, bet ir įspūdinga laikrodžių kolekcija.
Laikrodžiai
Laikrodžiai / FNTT vaizdo įrašo stop kadras

TAIP PAT SKAITYKITE: Teisėsauga atskleidė daugiau „Foxpay“ tyrimo detalių: įtarimai – 7 asmenims, 32 kratos ir areštuota 3 mln. eurų

VIDEO: FNTT paviešino kratų video: pamatykite, ką rado

Laikrodžių ekspertai „Three Old Mechanics“ socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pakomentavo, kiek kainuoja šioje kolekcijoje esantys laikrodžiai. Pažymima, kad veikiausiai laikrodžių savininkas simpatizuoja „Audemars Piguet“. Pastaroji – yra Šveicarijos prabangių laikrodžių gamintojas.

„Iš 27 laikrodžių 14 vnt. yra „Audemars Piguet“ ir visi iš „Royal Oak“ kolekcijos. Trys vienetai net auksiniai – su turbilijono mechanizmu (vieno kaina – vidutiniškai apie 230 tūkst. eurų). Kiti paprastesni, bet neprasti (geltono, balto aukso), jų kaina vidutiniškai nuo 30 iki 60 tūkst. už vienetą“, – apžvelgia laikrodžių ekspertai.

Jie taip pat nurodo, kad tarp šios kolekcijos laikrodžių – 4 vnt. „Rolex Dayjust“, „Rolex Day Date“, klasikinis „Omega Speedmaster“, „Hublot Fusion“, „Bulgari Octo“ (gražus akso luitas su tiksliu „Zenith El Primero“ mechanizmu). Galimai ir (Šveicarijos įmonės – aut.) „Richard Mille ref: 052 „Skull“ (blogas rakursas, bet su kolegų pagalba įžvelgėme) – 500 tūkst. eurų“, – sako laikrodžių ekspertai.

Anot jų, vyšnia ant torto šioje kolekcijoje, jei neklysta – (Šveicarijos prabangių laikrodžių gamintojo – aut.) „Patek Philippe Grandmaster ref: 6300“ už 6,5 mln. eurų (jei pasiseks).

Viešoje erdvėje pasigirdo abejonių dėl šių laikrodžių originalumo – esą tarp jų gali būti ir klastočių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito