Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Plečiasi ekologiškų gaminių pasiūla

Populiarėjant sveikai mitybai ir tokiam gyvenimo būdui, Vilniuje kuriasi ekologiškų gaminių centras. Ekologinių parduotuvių savininkai teigia klientų stygiaus nejaučią.
Vilniečiai vis dažniau renkasi ekologišką produkciją ir labiausiai domisi ekologiškais maisto produktais.
Vilniečiai vis dažniau renkasi ekologišką produkciją ir labiausiai domisi ekologiškais maisto produktais. / 15min.lt/Egidijaus Jankausko nuotr.

Ekologiškų prekių parduotuvės „Rasakila“ savininkės Nomedos Sabickienės teigimu, vilniečiai ekologiją vertina vis labiau, šių porduktų paklausa stipriai auga, todėl nuspręsta išplėsti pasiūlą.
„Žmonės ypač domisi ekologiškomis vaikų prekėmis, kūdikių drabužėliais, po truputį ima pirkti ir suaugusiųjų drabužius. Todėl nusprendėme kurti „ekologijos centrą“ – išplėtę parduotuvę, joje prekiausime ne tik ekologišku maistu, bet ir kosmetika, drabužiais, patalyne“, – pasakojo N.Sabickienė.

Parduotuvės „Ekologiški produktai“ direktoriaus Vytauto Vyskupaičio teigimu, vilniečiai noriai renkasi brangesnius ekologiškus maisto produktus.

„Paprastų morkų kilogramas kainuoja apie 1,5–2 Lt, ekologiškų – 3 Lt. Tačiau susidomėjimas ekologija stipriai auga, ypač – lietuviškų ekologiškų maisto produktų“, – sakė V.Vyskupaitis.

Natūralu – nebūtinai ekologiška

Anot jo, lietuviai dar ne visuomet atskiria, kas yra ekologiška.

„Žmonėms dažnai atrodo, kad jeigu perki daržoves turguje iš ūkininko, jos jau ekologiškos. Taip nėra – tos daržovės gali būti apipurkštos pesticidais ar netinkamai tręštos. Pardavėjas privalo turėti specialų sertifikatą, įrodantį, jog produktas išties ekologiškas“, – pastebėjo V.Vyskupaitis.

Pažeidimų neranda

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Karolina Tenenienė teigė, jog Lietuvoje ekologinis maistas tampa vis svarbesnis, o pastaraisiais metais ypač išaugo šių produktų paklausa.

„Kad vartotojas galėtų atskirti Lietuvoje pagamintą ekologišką maisto produktą iš kitų maisto produktų gausos, yra pavirtintas naujas ekologiškų produktų ženklas ir jo naudojimo tvarka. Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas tiria ekologiškos produkcijos mėginius dėl pesticidų likučių. Per pastaruosius trejus metus ekologiškuose produktuose neaptikta pesticidų likučių“, – sakė K.Tenenienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos