Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po antros kibernetinės atakos šiemet bitkoinų birža Pietų Korėjoje paskelbė bankrotą

Viena bitkoinais ir kitomis virtualiomis valiutomis prekiaujanti Pietų Korėjos birža antradienį buvo priversta skelbti bankrotą po to, kai antrą kartą šiais metais nukentėjo nuo internetinių įsilaužėlių.
Bitkoinai
Bitkoinai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per antradieninį išpuolį „Youbit“ birža neteko 17 proc. savo aktyvų. Prieš aštuonis mėnesius iš šios biržos per kibernetinę ataką, dėl kurios kaltinama Šiaurės Korėja, buvo pavogta beveik 4 tūkst. bitkoinų, kurių bendra vertė siekė 5,5 mlrd. vonų (5 mln. JAV dolerių). Jie sudarė beveik 40 proc. biržos aktyvų.

„Stabdome visas operacijas, uždarome visas sąskaitas ir imamės bankroto veiksmų“, – pranešė birža, konkrečiai dėl tokio sprendimo nekaltinusi naujausios atakos.

Skelbiama, kad visų klientų turėti aktyvai bus nuvertinti 25 proc. Birža stengsis minimizuoti nuostolius pasinaudodama draudimu ir išpardavusi likusį turtą.

Skaičiuojama, kad bitkoinų turi maždaug milijonas Pietų Korėjos gyventojų, kurių dauguma ir smulkieji investuotojai. Bitkoinų paklausa čia yra tokia didelė, kad jo kaina yra maždaug 20 proc. didesnė nei JAV – didžiausioje bitkoinų rinkoje.

Bitkoinas šiais metais pabrango maždaug 20 kartų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento