Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 27

Po vyro mirties paskolą paveldėjusi moteris nusivylė: bankas bandė įtraukti sąlygą dėl galimo maržos kėlimo

„Swedbank“ klientė Asta po vyro mirties banko slenkstį turėjo minti ne kartą – lankytis jame teko ir dėl paveldėtos sutuoktinio paskolos, ir vaikų sąskaitų. Moteris pažėrė šiam bankui ne vieną priekaištą dėl apribojimų, atidarius sąskaitas vaikams, bei proceso, perimant paveldėtą paskolą. Jos teigimu, bankas bandė primesti sąlygą, kuri leistų pakelti maržą 1 proc., jei turtas nėra apdraustas ar vėluojama apdrausti. Bankas situacijos nekomentuoja.
Nekilnojamasis turtas
Būsto nuoma / 123RF nuotr.

„Spalio mėn. mirė mano vyras, kuris šiame banke turėjo būsto paskolą, gautą iki santuokos. Po jo mirties likau su dviem 5-erių Ir 7-erių vaikais. Kadangi ir pati buvau banko vadinamoji auksinė klientė, o „Sodra“ turėjo paskirti vaikams našlaičių pašalpas, turėjau vaikams atidaryti sąskaitas“, –15min pasakojo Asta.

Tą bandant padaryti ją papiktino šioms sąskaitoms taikomi apribojimai. Nemaloni patirtis esą su banku neaplenkė ir tuomet, kai teko tvarkytis paveldėtos paskolos reikalus. Mat bankas, jos teigimu, bandė sutartyje numatyti sąlygą, pagal kurią ateityje galėtų pakelti maržą.

Tačiau banko atstovas teigė negalintis pakomentuoti konkretaus atvejo dėl gyventojų duomenų apsaugos ir 15min žadėjo šiai klientei pateikti situacijos paaiškinimus asmeniškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas