Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzija: JAV prezidento rinkimų rezultatai neturės įtakos prekybos santykiams su Europa

JAV prezidento rinkimų rezultatai turės mažai įtakos JAV ir Europos prekybos santykiams, trečiadienį pareiškė Prancūzijos ekonomikos ir finansų ministras, sakydamas, kad Vašingtonas vargu ar atsisakys savo konfrontacinės pozicijos, nesvarbu, ar laimės Donaldas Trumpas, ar Joe Bidenas.
Prancūzijos vėliava
Prancūzijos vėliava / ZUMAPRESS.com

„Neapgaudinėkime savęs. Jungtinės Valstijos jau keletą metų nėra draugiška Europos valstybių partnerė“, – radijui „Radio Classique“ duotame interviu teigė Bruno Le Maire.

„Nesvarbu, ar amerikiečiai šį vakarą ar rytoj išrinks J.Bideną, ar D.Trumpą, šis strateginis faktas nepasikeis, – pareiškė jis. – Amerikos žemynas atsiskyrė nuo Europos žemyno.“

JAV administracija per pastaruosius ketverius metus Europos importui nustatė milijardų dydžio muitus, o D.Trumpas tvirtino, kad amerikiečių įmonėms, mėginančioms konkuruoti Europos rinkose, kuriamos neteisėtos kliūtys.

D.Trumpo administracija taip pat nusitaikė į Kiniją, pareikšdama, kad ji taip pat lėmė JAV prekybos deficitą, blokuodama amerikietiškas prekes, nors pati Kinija masiškai eksportuoja savo gaminius į JAV.

„Iš esmės vienintelis amerikiečių mąstymo pokytis gali būti susijęs su Kinija, jų santykiais su Kinija ir visa Azija“, – kalbėjo B.Le Maire.

„Europa šiuo metu Jungtinėms Valstijoms tėra koreguojamas kintamasis“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas