Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzijos ekonomika pirmąjį ketvirtį grįžo prie augimo

Prancūzijos ekonomika pirmąjį ketvirtį grįžo prie augimo, parodė penktadienį paskelbti oficialūs duomenys.
Karantinas Prancūzijoje
Karantinas Prancūzijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis Prancūzijos nacionalinio statistikos instituto duomenimis, per pirmuosius tris šių metų mėnesius ekonomika ūgtelėjo 0,4 procento.

Statistikos institutas pridūrė, jog augimas buvo nedidelis, kadangi smarkiai atsiliko nuo prieš COVID-19 pandemiją buvusio lygio.

Augimas taip pat buvo mažesnis nei instituto kovo viduryje skelbta 1 proc. augimo prognozė, kurioje nebuvo atsižvelgta į naujus judėjimo apribojimus, kurie buvo vėliau įvesti atsinaujinus koronaviruso plitimui.

Duomenys paskelbti praėjus dienai po to, kai prezidentas Emmanuelis Macronas paskelbė apie laipsnišką šalies atidarymą, leidžiantį Prancūzijos kavinėms, kultūros įstaigoms ir kitoms įmonėms, kurios buvo uždarytos dėl „Covid-19“ pandemijos, atnaujinti veiklą nuo gegužės 19 dienos.

„Netikėtas Prancūzijos bendrojo vidaus produkto (BVP) ūgtelėjimas pirmąjį ketvirtį rodo, kad ekonomika tapo atsparesnė sveikatos krizei ir susijusiems apribojimams, nei manėme“, – mano „Capital Economics“ ekonomistė Jessica Hinds.

„Nepaisant to, Prancūzijoje nacionaliniam karantinui galiojus daugiau nei pusę antrojo ketvirčio, ​​abejojame, ar tvarus ekonominės veiklos atsigavimas prasidės anksčiau nei vasarą“, – pažymėjo J.Hinds.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas